“Els ciutadans volen canvis profunds”

elowcost-buscador-de-chollos-online.-elecciones-europeas

El PSM Més per Menorca ha valorat avui els resultats de les eleccions europees celebrades ahir.La seva coordinadora Maite Salord ha lamentat, una elecció més, la baixa participació i l’alta abstenció. “Una vegada més, els ciutadans ens donen un tot d’atenció i ens dieu que alguna cosa d’aquest sintema hem de canviar de manera urgent.”

D’altra banda, Maite Salord, ha constatat “l’enfonsament històric del bipartidisme” PP-PSOE, ha saludat  la irrupció i el creixement de les forces de l’esquerra renovadora i de l’esquerra sobiranista, i ha afirmat que la majoria social i electoral progressista, plural, manifestada ahir a Balears i a Menorca “ha de ser el motor del canvi i  el començament del compte enrere dels governs del PP, de Bauzá i de Tadeo”.

Salord ha felicitat les forces d’esquerres que han incrementat el seu suport, i ha celebrat que les dues candidatures a les quals els menorquinistes donaven suport extern, l’Esquerra pel Dret de Dedidir (liderada per ERC) i Primavera Europea (Compromís-EQUO) hagin aconseguit els seus objectius: 2 i 1 eurodiputats, respectivament, que “vehicularan les nostres iniciatives al Parlament europeu”. A més, el global de forces d’esquerra ecologista i sobiranista que tenen com a referent el grup parlamentari Verds-ALE passa de 2 a 5 eurodiputats.

A més, saluda l’augment de la pluralitat política, amb el creixement del nombre d’eurodiputats al marge del bipartidisme PP-PSOE (de 7 a 20), i especialment la irrupció de Podemos, que demostra que “els ciutadans volen que les coses canviïn”. A més mostra que la gent jove es pot enganxar a la política i que  ” les coses es poden fer d’una altra manera, al marge de grans campanyes polítiques, utilitzant les noves tecnologies i el contacte directe, i fent una feina que a vegades és silenciosa i no copa grans portades dels mitjans tradicionals. “L’enfonsament del bipartidisme”, segons Maite Salord, “és una clara crítica a les polítiques d’austericidi i contra les persones que han practicat PP i PSOE”.
Tant a Balears com a Menorca el bipartidisme s’enfonsa, i el canvi ve per l’esquerra

Pel que fa als resultats a Menorca, Maite Salord ha afirmat que la caiguda del bipartidisme és “històrica”: “a Balears mai havia passat que la suma de PP i PSOE no superassin el 50%”. I a Menorca, el superen amb només mig punt. Segons la coordinadora menorquinista, “això és significatiu que les coses estan canviant, i el canvi ve per l’esquerra ja que pugen les forces progressistes, d’esquerres, ecologistes”.

La coordinadora del PSM Més per Menorca valora especialment l’espectacular increment de les candidatures progressistes tant a Menorca com a Balears que ha mostrat  a les urnes, que sembla que és l’unic missatge que enten el PP , a lamentant  la baixa  participacióque,  el malestar creat per les  política  d’austericidi, autoritària, antisocial, i en contra de la nostra identitat, en la qual ens deleita cada dia el PP de les illes” . Avui, els ciutadans d’esquerres, sobiranistes, i ecologistes no som una minoria ni a les urnes, ni silenciosa, i , a més, questa majoria progressista “és plural, no està hegemonitzada per ningú i vol transformacions profundes”.

Perill de l’extremisme

D’altra banda, des del PSM Més per Menorca manifesten la preocupació per l’auge de l’extrema dreta i de la dreta antieuropea a diferents estats de la Unió. Així mateix, Maite Salord ha lamentat la baixa participació tant a Menorca com al conjunt de l’Estat: “cal fer feina per millorar aquestes dades”.