Els sondejos ocultats per Bauzá al Congrés

PSM Més per Menorca, MÉS i Compromís portaran els sondejos ocultats al Congrés dels Diputats

Les formacions denuncien la connivència del Govern Rajoy que fa més d’un any que coneix que hi ha hagut sondejos al Mediterrani i no ha fet res per aturar-los

Els grups polítics PSM Més per Menorca, MÉS per Mallorca i Compromís han sol·licitat, via el diputat Joan Baldoví (Compromís-Equo) al Congrés dels Diputats la compareixença urgent del Ministre d’Indústria, Energia i Turisme, el Sr. Soria, perquè doni comptes de les actuacions del Govern Rajoy pel que fa a les prospeccions petrolíferes, després que el grup parlamentari MÉS fes públic un informe que demostra que s’han fet sondejos sísmics el 2013 a la costa de les Balears, que el Govern Bauzá en té constància, i que ho va fer saber al Ministeri, mitjançant la tramesa d’aquest informe el juliol de l’any passat.

Balears Diu NO

El diputat a Madrid, Joan Baldoví, i la coordinadora del PSM Més per Menorca, Maite Salord, han reivindicat la necessitat d’establir fronts amples de cooperació política per frenar el disbarat que signifiquen les prospeccions. “Les Illes Balears i el País Valencià compartim la Mar Mediterrània, i PSM Més per Menorca, Més per Mallorca i Compromís també compartim la lluita per defensar-la activament”, ha afirmat Baldoví.

En aquest setit, el diputat de Compromís-Equo també ha presentat una bateria de preguntes al ministre Soria sobre els sondejos ocultats, com ara:

– Quines passes ha fet el Govern central d’ençà que disposa d’aquesta informació (juliol 2013).

– Quines mesures de control sobre els sondejos sísmics sense autorització ha desplegat en aquest darrer any, tenint en compte el seu impacte negatiu.

– Si el govern central ha tingut en compte els sondejos “pirates” a l’hora d’autoritzar les prospeccions a Canàries fa només dos mesos.

El diputat de Compromís-Equo ha reiterat que “és intolerable que s’hagin permès aquests sondejos, sabent del rebuig unànime de la societat a les nostres respectives comunitats, i sobretot de l’impacte que poden i han pogut tenir aquestes prospeccions”.

Per altra banda, Maite Salord ha criticat la hipocresia del PP i ha assegurat que els populars “són incapaços de sortir de l’argument del ‘i tu més’ amb aquest tema, quan el que haurien de fer és passar, amb la informació de què disposem, a les accions legals contra les empreses promotores de les prospeccions que es sap que han fet sondejos sense autorització, i contra el Govern a Madrid per la seva connivència”.

La consellera i coordinadora del PSM Més per Menorca ha tornat a insistir en que “és intolerable que el PP hagi amagat la informació sobre aquests sondejos durant més d’un any, i que encara ningú del Govern Bauzá hagi assumit cap responsabilitat política”.