Instam el Govern a deixar de crispar i desprestigiar la comunitat educativa

El PSM Més per Menorca insta el Govern de José Ramón Bauzá “a canviar la seva actitud prepotent i autoritària contra la comunitat educativa, a deixar de crispar la societat i de desprestigiar els mestres i professors, i a negociar per tal de trobar solucions al conflicte educatiu”. La coordinadora de la formació i consellera del Consell, Maite Salord, remarca que és l’Executiu del PP qui té la màxima responsabilitat a l’hora de cercar el consens amb els docents i trobar solucions al conflicte”.
Salord lamenta que el Govern de Bauzá mantengui “les actituds sectàries i les imposicions ideològiques”: “aquest Govern està actuant amb una qualitat democràtica molt baixa, quan utilitza el poder per imposar, en compte de per arribar a acords i avançar cap als consensos”. Per la seva banda, el diputat Nel Martí constata que “ara per ara, la voluntat del PP d’arreglar aquest conflicte sembla nul•la, ja que al llarg de les vacances escolars de Nadal, Cap d’Any i Reis no hi ha hagut cap intent per part de la Conselleria de negociar per mirar d’evitar la vaga d’avui”.
Els menorquinistes afirmen que “el que volen els docents és una educació pública de qualitat, i fer la seva feina amb llibertat i sense imposicions ideològiques. Hauria de ser fàcil per al Govern arribar a un consens amb la comunitat educativa i amb els experts sobre la manera de millorar l’ensenyament de l’anglès. Si no ho fan, lamentablement, és perquè no tenen cap interès de solucionar el conflicte. És d’una irresponsabilitat gravíssima”.
El PSM Més per Menorca reitera el seu suport als docents davant les reiterades agressions i el permanent assetjament a què són sotmesos (juntament amb la resta de la comunitat educativa) per part del Govern del PP. La formació manifesta la solidaritat amb mestres i professors pels motius que els han conduït a la jornada de vaga d’avui, i denuncia les noves pressions a què es veuen sotmesos els i les docents, com ara l’obertura d’un expedient al director de l’IES Marratxí, per raons polítiques, l’amenaça de nous expedients o els insults i calúmnies que alguns grups afins al Govern estan abocant contra els docents.