L’Ajuntament de Ciutadella renovarà més de 300 punts de llum substituint-los per lluminàries LED

L’Ajuntament de Ciutadella està executant en les darreres setmanes la instal·lació de lluminàries LED en diferents zones del nucli urbà del municipi, en una acció que preveu la substitució de més de 300 punts de llum.
Impulsada des de l’àrea de Manteniment i Millora de la Via Pública, l’actuació suposa la substitució de l’enllumenat existent per lluminàries LED, amb l’estalvi energètic i econòmic que això suposa. En aquest sentit, l’acció s’emmarca dins la línia seguida per l’equip de govern i que es materialitza en la marca Ciutadella Sostenible, presentada recentment i que dona visibilitat al projecte de sostenibilitat mediambiental del municipi, així com les seves previsions i compromisos d’actuació.
Així, del total de 123 punts de llum que s’han adquirit per part de l’Ajuntament, la meitat aproximadament ja s’han instal·lat al llarg d’aquestes darreres setmanes de confinament, aprofitant la baixada de trànsit rodat per les vies del municipi, com són els carrers Degollador, Barcelona, La Creu, Pare Huguet, etc. Pel que fa a la resta de carrers (Eivissa, Bisbe Sever, Bisbe Comes, Josepa Rossinyol, etc.), s’aniran instal·lant al llarg de les pròximes setmanes per part de la brigada municipal d’electricistes.
Al marge d’aquesta compra de llums per part de l’Ajuntament, també s’ha sol·licitat al Consell Insular una compra de 184 lluminàries LED dins el marc del Pla Insular de Cooperació 2020, una adquisició que permetrà que la renovació de la il·luminació arribi a nous vials del municipi, com els carrers Palma de Mallorca, Orient, Terrassa, Lleida, etc.
En total, entre les 123 lluminàries adquirides directament per l’Ajuntament i les 184 que el consistori rebrà amb finançament insular, es podran arribar a substituir més de 300 lluminàries en el nucli urbà.

L’Ajuntament de Ciutadella renovarà més de 300 punts de llum substituint-los per lluminàries LED