L’empresa adjudicatària del servei lingüístic d’IB3 encara cerca filòlegs per a “satar”

L’empresa adjudicatària del servei d’assessorament lingüístic a IB3 encara cerca filòlegs per a “satar” (El “satat” és el nou llenguatge del Govern, diu l’anunci de TEIS CONSULTING)

El Govern Bauzá i l’Ens públic de ràdio i televisió de les Illes Balears no té cap interès en promoure uns serveis públics de qualitat que usin -i promoguin un ús- correcte de la llengua pròpia de les Illes Balears, el català, en totes les seves modalitats i registres, usats adequdament i conveniement en cada cas. Això és possiblement una evidència; però les evidències no deixen de sorprendre. I sorpèn que el Govern posi en mans d’una empresa sense experiència en matèria lingüística un servei per a “salar” (o “satar”, com diu l’adjudicatari del servei). Vists els anuncis publicitaris de la seva web, es pot deduir fàcilment que l’empresa no coneix en absolut ni que és un servei d’assessorament lingüístic, ni quin és el marc normatiu que el regula, ni quina és la llengua objecte del procés.

IB3, un nou estil

Tot i que el contracte és vigent des del dia 3 d’octubre del 2014, TEIS CONSULTORES SL, empresa adjudicatària del servei lingüístic d’IB3, manté a data d’avui, amb darrera actualització de dia 30 de desembre de 2014, l’oferta de treball per a un ” filólogo/a dispuesto a aplicar la nueva ley del Govern en cuanto al uso del lenguaje en radiotelevisión de les Illes Balears (Satat) para realizar tareas de corrección dentro del servicio lingüístico de IB3″.

El cost d’aquest servei és de 116.000 euros, i l’empresa bàsicament porta a terme el procés de selecció i contractació de personal amb el criteri bàsic de complir “la nueva ley del Govern en cuanto al uso de lenguaje”. Com es pot veure en els enllaços aportats, l’empresa TEIS poc coneixement i criteri té respecte del marc normatiu i la realitat lingüística de les Illes Balears.

http://www.teis.es/filologosas-catalanes/ (“Filólogos/as catalanes”)

http://www.teis.es/seleccionamos-un-filologo-catalan-para-un-servicio-linguistico/ (*Conocer el modelo lingüístico implantado por el Consell sobre « el uso de la lengua catalana en radiotelevisión publica» (Un modelo de catalán, propio de las IB, en el cual se sientan identificados todos los hablantes de las islas) (SALAD))

Per a Nel Martí, del PSM Més per Menorca, el Govern dedica esforços a “salar”, però en canvi “riu” les incorreccions i barbarismes en espais televisius formals, fet que desprestigia l’Ens i la radio i la televisió d’IB3.

Licitacio30589FAD