LA MAR, carnaval 2018 a Ciutadella

Carnaval 2018: festa i sensibilització al voltant de la mar

Ens hem convertit en una ciutat del llunyà Oest americà; hem retrocedit en el temps fins

LA MAR, carnaval 2018 a Ciutadella

 a l’època talaiòtica i, enguany, Ciutadella es prepara per submergir-se en la mar i convertir-se, per uns dies, en la ciutat encantada de Parella que s’amaga a Ponent sota les ones. La festa temàtica del Carnaval de 2018 girarà al voltant del fons marí, de les platges, del litoral, de la seva biodiversitat i de també dels seves llegendes, històries, contes, personatges reals i ficticis relacionats amb aquest món.  

La temàtica de la mar servirà per ambientar els carrers més cèntrics de Ciutadella i per crear divertides disfresses i carrosses. Però també donarà peu a fer accions divulgatives i de sensibilització sobre la fragilitat del medi marí per transmetre a tota la població un missatge ben clar de la importància de preservar el nostre territori. El Carnaval 2018 de Ciutadella esdevé així una gran festa, una cita lúdica, que vol sumar-se a la commemoració d’una efemèride molt important per Menorca: el 8 d’octubre es compliran 25 anys de la declaració com a Reserva de Biosfera per la UNESCO. Aquesta commemoració, a més, coincideix amb dues iniciatives: l’ampliació de la Reserva cap al mar i la creació d’una nova Reserva Marina al sud de l’illa.

LA MAR, carnaval 2018 a Ciutadella

 Per als propers dies 9, 10 i 11 d’aquest mes de febrer, s’ha preparat un variat programa de Carnaval dirigit a tot tipus de públic. El divendres, les activitats es concentren a la Plaça Nova, on hi haurà animació per a un públic familiar, a càrrec de Menorca Festa (18h); batucada amb el grup Esclat (20.30h) i l’actuació del grup Feeling (22h).  El matí de dissabte està ple de propostes noves i molt interessants. De 10 a 13h, vos podeu apuntar a la sortida a navegar per la badia organitzada pels Amics de la Mar de Menorca. El punt de trobada és caseta de Comandància. A partir de les 11 i fins a les 13h, es faran dos tallers a la Plaça de la Catedral a càrrec de l’Agencia Menorca Reserva de la Biosfera: Què trobam a les platges? i Els peixos i els plàstics de la mar.

LA MAR, carnaval 2018 a Ciutadella

 

 En un altre escenari, a l’Espai Sant Josep, hi haurà una demostració d’arts de pesca a càrrec de Jaime Cerdà i Confraria de Pescadors de Ciutadella (de 11.30 a 13h) i, pel darrer tram del matí s’han programat dos espectacles de teatre per a un públic familiar: El pescador ja no te que pescar (12h a la Plaça Nova) i Tourist come home (13h a la Plaça de la Catedral). El capvespre, hi 

 

 

haurà espectacle de màgia Magic-Magic (18h a la Plaça Nova).  El diumenge, gaudirem amb la desfilada de carrosses que començarà a les 17.30h i que acabarà a la Plaça Nova amb el lliurament de premis.

 Tot aquest programa d’activitats que organitzam des de la Regidoria de Cultura  de l’Ajuntament no seria possible sense la implicació dels diferents serveis de l’ajuntament com la brigada i la  col·laboració de diferents entitats com Amics de la Mar de Menorca i la Confraria de Pescadors. L’èxit dels Carnaval temàtic que vam impulsar ara fa tres anys és gràcies a la implicació de tots els sectors del municipi. Tothom suma per fer de Carnaval una gran festa de poble: els comerços decorant els seus establiments i mostradors; els centres educatius elaborant disfresses sobre la temàtica escollida; les entitats culturals…

 

LA MAR, carnaval 2018 a Ciutadella
Des del PSM Més per Menorca vos convidam a fer bulla, a sortir al carrer i gaudir intensament del Carnaval sabent que són moltes les persones i els col·lectius implicats, que han treballat intensament durant mesos per procurar que la festa sigui tot un èxit. Bon Carnaval al fons del mar a tots i totes!