La sentència del TS sobre LICs marítims deixa Menorca en situació d’indefensió

Maite Salord i Nel Martí: “la protecció dels hàbitats marins queda en uns llimbs jurídics en un moment delicat, just quan estan amenaçats per les prospeccions”.

El PSM Més per Menorca valora molt negativament la sentència del Tribunal Suprem que anul·la els plans de gestió dels Llocs d’Interès Comunitari (LIC) a les nostres Illes, ja que “no és que deixi en mans del Govern de l’Estat, sinó en uns llimbs jurídics, la gestió i preservació d’aquests hàbitats marins, en un moment especialment delicat i en el qual ens estam jugant qüestions de vida o mort, com les prospeccions petrolíferes”.

Per al diputat menorquinista, Nel Martí, “no ens fiam del Govern espanyol, i molt menys del Ministeri dirigit pel Sr. Cañete, promotor d’una Llei de Costes destinada a explotar el litoral, més que a gestionar-lo bé des del punt de vista mediambiental”.

Segons Maite Salord, consellera i coordinadora del PSM Més per Menorca “el medi ambient i els ecosistemes no es poden compartimentar en funció de competències administratives, perquè són continus ecològics, ho digui qui ho digui, i és la CAIB que hauria de gestionar els LICs”. Per això, des del PSM consideram que “si ho volen tractar com una qüestió competencial, que el Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient cedeixi la competència de demarcació de Costes a l’administració autonòmica de les Illes Balears, però sobretot que assegurin la bona gestió dels nostres recursos naturals, mitjançant una comissió mixta específica lligada a la Xarxa Natura 2000”.