La UE sancionarà el Govern perquè la llei de turisme incompleix la normativa

Nel Martí: “l’emblema de la desregulació del PP, la Llei del Turisme, és tombada per la Comissió Europea en incomplir els mínims pel que fa a l’avaluació d’impacte ambiental”

El PSM Més per Menorca i el Grup parlamentari MÉS han denunciat avui que el Regne d’Espanya i la CAIB seran

Jaén, Martínez, Tadeo i Cabrera al CIMe.

sancionats per la UE, ja que la Llei del Turisme 8/2012 no s’ajusta a la directiva 2011/92/EU sobre avaluació de l’impacte ambiental de determinats projectes. Una informació que el Govern, segons el diputat Nel Martí, “coneix des de fa dies i han amagat. Ara diuen que van a Londres a la World Travel Market a netejar la imatge de Balears, però tenim un Govern que l’embruta, i que ens vol vendre barats: aquí hi ha el problema”.

Segons Martí, el que qüestiona l’expedient sancionador obert per la Comissió Europea contra Espanya i Balears és l’esperit profundament desregulador de determinats aspectes de la Llei del Turisme, aprofundits també amb el Decret Llei de Zones Turístiques Madures. Segons el diputat del PSM Més per Menorca, “el nostre grup ja va avisar que no es podia admetre un canvi d’usos turístics sense tenir en compte l’impacte dels projectes, de la mateixa manera que tampoc no es podia obrir la porta a grans projectes com camps de golf o parcs temàtics sense uns mínims requisits, amb l’excusa que ajudarien a desestacionalitzar”.

El que volien Bauzá i els seus amb els aspectes més qüestionables de la Llei del Turisme no era justament regular el turisme per generar prosperitat compartida, sinó afavorir les inversions dels anomenats “fons voltors” i malvendre les nostres Illes”, ha remarcat Martí.

El Grup MÉS demanarà la compareixença urgent del Conseller de Turisme al Parlament, per donar comptes de la sanció imposada per la Comissió Europea, i saber què pensa fer el Govern davant aquest nou escenari.

Però Martí va més enllà i demana que es suspengui la Llei i s’adapti a la normativa europea. “Aquesta no pots ser la imatge de Menorca, rodejada de prospeccions petrolieres, plena de rotondes, i ara incomplint la normativa ambiental bàsica”.

Adjuntam l’escrit de la UE sobre l’incompliment de la directiva 2011/92/EU.

Escrit UE Llei turisme