Llum verda al projecte d’una instal·lació solar fotovoltaica a la coberta del CEIP Margalida Florit per a l’autoconsum

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Ciutadella ha aprovat aquest dimecres, a proposta del Servei de Medi Ambient, el projecte d’una instal·lació solar fotovoltaica de 45,6 kW a la coberta del CEIP Margalida Florit per a l’autoconsum del centre.

El projecte preveu la instal·lació de 160 mòduls fotovoltaics a la coberta de l’edifici, i té un pressupost d’execució de 94.545,78 €, amb l’IVA inclusivament. L’obra té el finançament assegurat, amb un 70% de recursos propis i un 30% subvencionat per la Direcció General d’Energia i Canvi Climàtic del Govern Balear. Seran, concretament, 27.360 € els que es rebran dins la convocatòria pública de subvencions per al foment d’instal·lacions d’energia solar fotovoltaica i minieòlica adreçada a administracions locals i entitats públiques dependents, dins el Programa Operatiu FEDER 2014-2020 de la Direcció General d’Energia del Govern de les Illes.

Amb aquesta actuació, s’aconseguirà una producció estimada d’energia de 65.200 kW per any, dels quals aproximadament uns 35.000 kW seran consumits directament pel col·legi, i la resta s’abocaran a la xarxa i es compensaran a la factura. El percentatge d’autoconsum augmentarà quan s’instal·li el punt de recàrrega de vehicles elèctrics previst, que també s’alimentarà de l’electricitat produïda per la instal·lació fotovoltaica de l’edifici. Aquesta instal·lació, en estar en funcionament, suposarà deixar d’emetre cada any a l’atmosfera un total de 50.000 kg de CO2.

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament continuarà amb la incorporació d’energies renovables als edificis municipals, com ja es va fer a la coberta del Pavelló Municipal d’Esports, a les cases des Pinaret, a la Piscina Municipal Tita Llorens i a l’edifici de la Policia Local, a punt d’iniciar-ne les obres.

Ara l’Ajuntament començarà a tramitar l’adjudicació d’aquesta instal·lació, i s’espera que abans de finalitzar l’any se’n puguin executar les obres i que comenci a funcionar.

Llum verda al projecte d’una instal·lació solar fotovoltaica a la coberta del CEIP Margalida Florit per a l’autoconsum