No per repetir moltes vegades una mentida aquesta es converteix en veritat

Carta als lectors

No per repetir moltes vegades una mentida aquesta es converteix en veritat

Amb aquesta carta, des del PSM Més per Menorca, volem desmuntar les falsedats i especulacions que s'han estès com una ombra sobre la nostra tasca i compromís amb la ciutadania.

En primer lloc, volem destacar que el possible plantejament d'una moció de censura no té tant a veure amb la gestió del Partit Popular, que no ha tingut ni grans encerts ni grans errors, sinó una necessitat de retornar a la normalitat institucional i respectar la voluntat expressada en les eleccions del 28 de maig passat. No ens equivoquem, no es tracta d'una qüestió de partits, sinó d'assegurar que les institucions representen els interessos del poble. I amb el nombre de vots que té actualment el PP, no pot aprovar res en plenari sense el suport de l’oposició.

Ens sorprèn la insistència a debatre sobre sous i cadires, quan tots els regidors i regidores del PSM Més per Menorca tenen les seves responsabilitats professionals fora de l'àmbit polític. És totalment lícit que els partits que conjuntament ostentam una majoria la vulguem fer valer i açò no té res a veure amb els sous ni les cadires. Potser, més que ningú, és el Partit Popular qui hauria de reflexionar sobre els seus temors de perdre la seva posició.

A més, volem posar punt final al tema de les suposades males relacions entre els membres de l’equip de govern d’esquerres de les anteriors legislatures. Com en qualsevol pacte, hi ha hagut acords i discrepàncies, però sempre hem mantingut una relació basada en el respecte i la col·laboració i la mirada posada en millorar el benestar dels ciutadellencs i les ciutadellenques. De fet, els ciutadans van valorar molt positivament aquesta etapa, en ser uns dels mandats més “tranquils” que ha tingut Ciutadella durant molts anys, desenvolupada amb honestedat, transparència i diàleg i donant estabilitat institucional a Ciutadella.

El PP per justificar la seva tasca, al capdavant de l’Ajuntament de Ciutadella, es dedica a desprestigiar la tasca duta a terme per l’anterior equip de govern de PSM Més per Menorca, PSOE i GXC -UP i està convençut de recuperar la bona gestió, la transparència i la qualitat dels serveis municipals traient a la ciutat de la paràlisi d’aquests vuit anys.

Recordar-los al PP que Ciutadella va ser l’únic municipi de les Balears en excel·lència en inversió social i també el primer municipi en transparència a les Illes i el quinzè de tot l’estat espanyol. Recordar-los al PP que amb el govern d’esquerres es va dur a terme la recuperació i reobertura del Teatre des Born (què vostès havien deixat sense possibilitats d’obertura), la creació del museu de Ca'n Saura (que vostès havien destinat per ser la seu dels jutjats), l'impuls i les obres de remodelació del Bastió des Governador, el nou centre d’autonomia-centre Alzheimer (què vostès havien decidit no fer quan tot estava a punt i ho van tirar endarrere), l’obertura del centre astronòmic de Menorca al Canal Salat, l’aprovació dels instruments urbanístics per fer possible l’escola de música a l’OAR, la implementació d’energies renovables a molts edificis municipals, el canvi de més de 1.000 lluminàries de l'enllumenat públic a tipus LED d'alta eficiència i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, la sembra de més de 200 arbres, la reducció de fuites d’aigua en més d’un 11%, la recuperació de l’espai del geriàtric i la redacció de l’avantprojecte per a ampliar-lo, l’ampliació de més de 300 aparcaments (Cementeri, Centre de salut canal Salat, l’OAR,…),el canvi de gespa a tots els camps de futbol municipals i noves lluminàries a les instal·lacions esportives, la millora integral de carrers com el carrer Mallorca, Sor Àgueda i Marqués d’Albranca, Josep Salord i Farnés, Avinguda los Delfines, carrers de Cala’n Bosch i Son Xoriguer, la millora dels camins rurals de la Vall, Son Saura, El Pilar,... la millora dels parcs infantils des Pins, l’Empordà, Calan Blanes, princesa Juana, Serpentona, B8,... la creació del Consorci Torrent d’Algendar, entre moltes altres actuacions. La implantació del carnaval temàtic, el projecte APROP, patis oberts, el teatre a les escoles i el projecte ANIMAM’M, Coeduca, Enjoy Ciutadella, Tast de Cultura, el pla de seguretat de les festes de Sant Joan, etc. L'eliminació de tot el deute municipal que l'Ajuntament arrossegava dels anys anteriors de govern de la dreta, la cessió dels terrenys per a la construcció dels nous jutjats de Ciutadella , a més de deixar tancat i pendent d'aprovació un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible a Ciutadella, element clau a desenvolupar en els pròxims anys i que ha de marcar el futur de la nostra ciutat les pròximes dècades.

 

L’anterior equip de govern va deixar redactat i amb partida econòmica la majoria de projectes que ara el PP està desenvolupant (com les obres de millora del Camí de Baix, el projecte de l’Aparcament de Salt Sa Quintana, la reparació del pont de Cala Galdana,les obres de millora del carrer de Vila Juaneda, entre molts altres). Són els projectes que el pacte d’esquerres a l’Ajuntament de Ciutadella va deixar a punt. A més, volem puntualitzar que el desbloqueig dels 150.000€ del Govern Balear per a la redacció del projecte d’ampliació i millora del geriàtric va ser gràcies a la tasca duita a terme pels diputats de Més per Menorca al Parlament amb la conselleria d’afers socials del Govern Balear.

No volem alimentar una retòrica de confrontació, però no podem permetre que per repetir moltes vegades una mentida aquesta es converteix en veritat. És hora de posar fi a aquesta manipulació i centrar-nos en el que realment importa: treballar per al bé comú i el progrés de la nostra ciutat. I açò, és el que esteim fent des del PSM Més Per Menorca amb iniciatives com seguir impulsant la construcció de l’escola de música, demanar que es faci feina en recuperar la plaça des Born per a les persones, insistint amb la reforma i ampliació del geriàtric municipal i del centre de dia, així com el centre polivalent per a discapacitats físics, defensant els espais i camins públics, demanant que s'apliqui la Llei de Reserva de la Biosfera i es calculi la capacitat de càrrega de Menorca, donant veu al col·lectiu Tallafoc pel benestar de la primera infància, proposant la construcció de nous aparcaments i l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, entre molts altres.

Ara més que mai, és fonamental defensar la veritat i la transparència en la política. No permetrem que els interessos partidistes eclipsin el nostre compromís amb els ciutadans.

 

Atentament,

PSM Més per Menorca