No sobren diputats, sobren xoriços

El diputat Nel Martí defensa un Parlament fort per controlar la corrupció, front a la proposta del PP de modificar la llei electoral per perpetuar-se en el poder.

El Parlament no ha aprovat avui la proposta del PP per beneficiar electoralment el PP. Afortunadament, per modificar la llei electoral són necessàries les 2/3 parts dels diputats i diputades de la cambra. El PP s’ha quedat tot sol en la seva intenció de retallar el Parlament per perpetuar-se en el poder, amb l’excusa l’estalvi. Excusa falsa, com demostra el Grup MÉS:

baixa

– La proposta del PP de retallar diputats suposa un estalvi de poc més de 4 milions.

– La proposta de MÉS de suprimir els dobles sous dels diputats (que el sou públic del Parlament sigui incompatible amb els ingressos privats), i de suprimir despeses electorals innecessàries (com ara la subvenció al mailing dels partits) suposa un estalvi de més de 6 milions. I el PP hi ha votat en contra, avui i la setmana passada.

L’únic que pretenia el PP era “fer un Parlament de cap de setmana”, amb poca capacitat de control real al Govern. Amb poca capacitat de fiscalitzar governs que, en aquesta terra, massa sovint han estat campions en matèria de corrupció. Perquè, com diu en diputat Nel Martí, allò realment car és la corrupció, que costa a les arques públiques de Balears 1.200 milions d’euros cada any.

Per tant, com diu Martí: “No sobren diputats, sobren xoriços”.

Intervenció de Nel Martí en el debat parlamentari sobre el projecte de llei de modificació de la llei electoral.