Per al PSM Més per Menorca la nefasta situació de la salut pública és una mostra clara de la inacceptable política del PP

Maite Salord i Nel Martí mostren la seva preocupació per les dades sobre les llistes d’espera sanitària que aquests dies han estat explicades pels responsables de la Conselleria de Salut. El diputat menorquinista Nel Martí considera que el Govern ha d’explicar les raons per les quals han augmentat un 26% en la llista d’espera quirúrgica. I ha d’explicar també si el Govern pensa posar en marxa un pla de mesures per reduir i evitar les gravíssimes conseqüències que se’n poden derivar de l’actual situació. En aquest sentit, Martí explica que el grup parlamentari ja ha demanat que el conseller Sansaloni comparegui al Parlament per explicar tot açò.

El diputat del PSM Més per Menorca denuncia “l’intent de minimitzar els resultats, quan expliquen que el 83,3% són de patologies lleus”. “Resulta vergonyós, ja que suposa que un 16,7 en són de greus”. Martí conclou que “les retallades del PP en la salut pública emmalalteixen la població”.

Els polítics menorquinistes expliquen que la baixada de la llista d’espera de consultes a especialistes està lligada amb l’augment de la pujada de assegurances privades, que “és un dels objectius del PP a l’hora de retallar la sanitat pública”.
Maite Salord, consellera del PSM Més per Menorca, denuncia “el cinisme dels membres del Govern, que diuen estar en disposició de millorar aquestes xifres i l’única proposta que fan és augmentar la jornada laboral dels treballadors sanitaris”. Per a Salord, des del Govern no hi ha cap voluntat de reconèixer que les polítiques aplicades estan perjudicant la salut, i tampoc no hi ha cap proposta de cercar solucions amb l’oposició i amb els treballadors de la sanitat.

“Temem que davant d’aquests resultats tant negatius, una de les propostes que farà el Govern serà l’externalització de serveis amb l’excusa que l’empresa privada és més flexible”, diu el diputat menorquinista. “De fet, segueixen el patró dels privatitzadors. Primer, abaratir la sanitat publica: manco professionals, sous més baixos, més hores de feina…; desprès, publicar resultats dolents: augments de la llista d’espera, ciutadans enfadats amb el servei…; a continuació externalitzar serveis per facilitar la convivència entre privada i pública (cal recordar que als pressupostos de 2013 hi ha un augment de més de 40 milions per contractar altres empreses); i finalment privatitzar”.

Maite acaba exposant el que per als menorquinismes és una evidència tràgica: “la política d’austeritat del PP està desmanellant el més bàsic i fonamental de l’estat del benestar, la sanitat i l’educació, i les conseqüències les observam en coses tan dramàtiques com una llista d’espera de mesos i mesos en patologies greus”.