Primers assessors lingüístics amb el nou Mandat Marc que arracona l’estàndard

El PSM Més per Menorca demana explicacions a IB3 sobre la contractació dels nous lingüistes

La setmana passada van iniciar la seva feina els nous lingüistes a IB3, després de més d’un any sense cap filòleg que assessori i orienti lingüisticament, d’acord amb el Llibre d’Estil, la tasca dels professionals del periodisme.

ib3-v

El PSM Més per Menorca vol conèixer tots els detalls dels contractes: nombre, durada, funcions, titulacions, etc. La realitat és que ni al BOIB ni a la pàgina web d’IB3, fins avui, s’ha publicat res al respecte.

Nel Martí, diputat menorquinista, recorda que aquests assessors es contracten després de la polèmica aprovació del Mandat Marc d’IB3 en el qual es feia referència a la voluntat de potenciar les modalitats lingüístiques insulars, qüestió aquesta que es va lligar -tant pel Govern com pel gerent de l’Ens, segons les seves pròpies opinions- amb la desafortunada utilització de l’article salat en els informatius.

Per aquest motiu, el PSM Més per Menorca vol que el gerent d’IB3 expliqui en Comissió de Control d’IB3 tots els detalls en relació a les funcions i a la contractació dels nous assessors lingüístics. Per a Nel Martí, “la contractació es fa tard, molt tard. Ara volem saber si s’ha fet bé, i si s’ha fet per aportar qualitat a IB3 o per desplaçar la modalitat estàndard del català, d’acord a la catalanofòbia professada per Bauzá i Gómez”.