Camps governa sola Educació: sense els docents, les famílies ni els pedagogs, però sí amb el Círculo Balear

Nel Martí acusa la consellera d’Educació de jugar un doble joc en relació al cas d’una família de Campos que va presentar una denúncia perquè els seus fills siguin escolaritzats en castellà

Fundación Circulo Balear publicava ahir a la seva pàgina web una nota informativa sobre la reunió entre la consellera d’Educació, Juana Mª Camps, i l’entitat, en la qual es confirma que la Conselleria segueix tramitant l’expedient arran de la denúncia presentada per una família perquè l’escolarització dels seus fills es faci en castellà per, segons la nota, “que puedan entender las materias de estudio”. Segons Círculo Balear, per tant, la Conselleria segueix investigant els centres educatius CEIP Joan Veny Clar i IES Damiá Huguet de Campos (Mallorca), i la seva pretensió és que es sancioni als equips directius d’aquests centres.

Consellera Camps i Círculo Balear

D’aquesta manera, Círculo Balear desmenteix i corregeix a la mateixa Conselleria (“el contenido de la nota de prensa que envió la consejería esta semana, respaldando la actuación de los centros, no se ajustaba a la realidad”) que, fa uns dies, expressà el suport a l’actuació dels centres educatius en relació al cas que s’esmenta.

El diputat del PSM Més per Menorca, Nel Martí lamenta el doble joc de Camps per a acontentar a tothom. “Les coses són més senzilles: si efectivament els centres de Campos van actuar correctament i respectant la normativa vigent, els expedients no tenen sentit i s’haurien d’haver clos immediatament. Camps hauria d’haver explicat la situació a la família implicada, i en lloc d’això li dóna la raó i expectatives. Això no és possible!”.

En opinió del diputat, l’actuació de Camps posa de manifest el desconcert i descontrol en el qual es mou la Conselleria d’Educació que és capaç d’afirmar uns cosa i a l’endemà la contrària. “Camps, davant aquesta debilitat, es doblega de nou als interessos de l’entorn més extremista del PP que promouen el paper secundari i marginal del català en l’ensenyament i el conjunt de la societat”.

Martí demana a Camps que s’aclareixi, perquè si en un moment determinat s’ha afirmat que l’actuació dels centres de Campos ha estat correcta és perquè algú -Inspecció, se suposa- així ho ha avalat.

Per al diputat menorquinista la qüestió no és que Educació sigui esclava del Círculo Balear, sinó que l’equip que dirigeix la Conselleria d’Educació no té criteri, ni model, ni el suport de la comunitat educativa.

El PSM Més per Menorca ha demanat via parlamentària que Camps expliqui si manté o no què els centres de Campos van actuar correctament. També demanarà en base a quina informació va fer aquelles afirmacions de suport a les escoles, i en base a quina altra informació ara dóna la raó a Círculo Balear.

Nel Martí demana a Camps que escolti a les famílies i als docents, i adopti les mesures que siguin necessàries per a garantir que el curs 2014-2015 serà normal. Del contrari, Camps ha de saber que el mal que es causarà al sistema educatiu de les Illes Balears és molt greu, pel desànim, la desconfiança i la desorientació que ha generat el decret TIL.

Podeu consultar el contingut complet de la nota del Círculo a través del següent enllaç:

http://www.circulobalear.com/267-la-consejera-de-educacion-confirma-que-se-investiga-a-los-colegios-de-campos-mallorca