PSM Més per Menorca tanca l’acord de governabilitat amb PSOE Ciutadella i Ciutadella Endavant per una Ciutadella de futur, sostenible i per a les persones

PSM Més per Menorca tanca l’acord de governabilitat amb PSOE Ciutadella i Ciutadella Endavant per una Ciutadella de futur, sostenible i per a les persones

PSM Més per Menorca ha presentat avui als mitjans de comunicació l’acord de governabilitat juntament amb el PSOE Ciutadella i Ciutadella Endavant. D’aquesta manera, el PSM Més per Menorca continuarà treballant per tirar endavant els projectes que faran possible una Ciutadella de futur, sostenible i per a les persones.

Els tres grups progressistes han presentat avui matí la moció de censura a l’Ajuntament de Ciutadella amb l’objectiu de restituir la normalitat institucional avalada pels resultats electorals de maig de 2023. “Els tres partits d’esquerres comptam amb la majoria absoluta i fa mesos que les nostres respectives assemblees van dipositar la seva confiança perquè comencéssim a treballar per a arribar a un acord de governabilitat a l’Ajuntament en funció del manament de les urnes on les ciutadellenques i els ciutadellencs van votar de manera molt clara per un govern d’esquerres”, ha manifestat la portaveu Maria Jesús Bagur.

“De cap manera es tracta de fer de manco a ningú, no hem vingut aquí a fer balanç de la gestió feta pel Partit Popular durant aquest últim any. Tots sabem el que és gestionar i la dedicació que representa, per tant, no es tracta de fer cap tipus de judici de valors”, ha afegit Bagur.

El PSM Més per Menorca va exposar ahir als seus adherits el resultat després de mesos de contactes i gestió conjunta de les tres formacions progressistes per a aconseguir a un acord de governabilitat. Un temps en què s’han posat damunt la taula diferents escenaris per trobar la manera de fer valer la potestat de l’esquerra demostrada a les urnes. D’aquesta manera, els adherits van conèixer de primera mà la proposta d’acord de governabilitat que inclou els projectes de millora per a Ciutadella.

La portaveu del PSM Més per Menorca, Maria Jesús Bagur, assumirà la Batlia a partir de dia 1 febrer de 2026.


Àrees de gestió municipal per grups polítics 

PSOE Ciutadella: Serveis Econòmics; Urbanisme i Activitats; Recursos Humans; Ús de la Via Pública i Governació; Festes, Turisme i Salubritat Pública; Comerç, Fires i Mercats; I Servei d’Escorxador. 

PSM Més per Menorca: Medi Ambient, Sostenibilitat i Camins Rurals, Cultura i Patrimoni i Cementeris; Seguretat Ciutadana; Mobilitat i Atenció Social; Joventut, Participació Ciutadana i Projecte de Ciutat, Esports, Millora i Manteniment de la Via Pública; Serveis d’Aigua i Clavegueram; Tecnologies de la Informació i Comunicació i Transparència. 

Ciutadella Endavant assumirà Igualtat i Cooperació, Formació i Ocupació, Educació; i Neteja i Recollida de Residus.

 

Podeu consultar el document de la moció de censura registrada a l’Ajuntament, així com els principals punts de l’acord de governabilitat en els documents adjunts.