PSM Més per Menorca veu amb “prevenció” el decret per externalitzar serveis sanitaris amb empreses sense ànim de lucre

Nel Martí considera que l’estratègia del PP en matèria sanitària està dirigida a privatitzar la sanitat pública progressivament

El PSM Més per Menorca acull amb “molta prevenció” el nou decret llei que va aprovar el Govern divendres passat per externalitzar serveis sanitaris amb empreses privades sense ànim de lucre. El diputat Nel Martí afirma: “no entenem com hi ha pressupost per externalitzar serveis, quan han justificat manca de pressupost per a acomiadat a més de 1.200 treballadors i treballadores públics dels diversos hospitals i centres de salut de la sanitat pública”.

Martí es demana: “amb aquests doblers, no es podria contractar treballadors per als hospitals públics? Per què s’han de contractar serveis externs quan encara hi ha llits buits als hospitals públics?”.

El diputat menorquinista critica que el PP justifiqui la necessitat d’externalitat per reduir les llistes d’espera “quan ells han provocat les actuals llistes d’espera acomiadant treballadors” (agost de 2011: 0 persones esperant més de 180 dies; juny de 2012: més de 2.400 persones esperant més de 180 dies).

Des del PSM Més per Menorca consideren que l’estratègia del PP en matèria de gestió sanitària té com a objectiu anar privatitzant la sanitat publica:

  •  La fan més econòmica (acomiaden treballadors i redueixen els sous).
  • Ens acostumen a pagar el que abans no pagàvem (copagament, targeta sanitària…).
  • Desprestigien la sanitat pública (llistes d’espera de més de 100 mil persones).
  • Ens acostumen a conviure amb la sanitat publica i la privada. I comencen amb la privada sense ànim de lucre perquè no tindrà contestació social.

Les conseqüències d’aquesta política sanitària són “dramàtiques” perquè jugam amb la salut i la via de les persones, i “en aquest sentit no hi ha austeritat que valgui”.