“Riera està obligada a tancar els expedients polítics i a deixar-los sense efecte”

“Riera està obligada a tancar els expedients polítics i a deixar-los sense efecte”

Nel Martí: “Ho hem dit sempre: Camps, i també Bauzá, han gestionat Educació com si d’una purga política es tractàs; els expedients a directors van ser una mesura de repressió per intimidar els dissidents del TIL”.

Bauzá i Riera

Arran de la informació sobre els expedients als directors de Maó, segons la qual l’actual consellera d’Educació, Núria Riera, reconeix que els expedients s’han mantingut sense resoldre fins ara de forma injustificada, el diputat del Grup Parlamentari MÉS Nel Martí expressa:

1. Que les afirmacions de Riera confirmen que els expedients són polítics, i que s’han mantingut oberts de forma irregular per tal de retardar les accions judicials dels afectats contra els instructors i els responsables polítics;

2. Que els responsables d’aquesta greu irregularitat, que els tribunals segurament hauran de dirimir si també ha estat delictiva, són Camps, Esterellas i Isern, el darrer dels quals segueix formant part d’Educació;

3. Que el Grup MÉS sol·licitarà la compareixença de l’exconsellera, l’exsecretari autonòmic i l’actual director general de Planificació perquè expliquin les seves actuacions en la tramitació dels expedients, i per tal de decidir posteriorment quines actuacions de control parlamentari o judicials es porten a terme.

4. Que el Grup MÉS sol·licitarà la compareixença urgent de l’actual consellera d’Educació perquè expliqui pas a pas l’obertura i tramitació dels expedients als directors de Maó.

5. Finalment, Nel Martí defensa que la Conselleria d’Educació està obligada no només a tancar els expedients sinó també a deixar-los sense efecte per tal que no constin en cap històric ni en els expedients professionals dels afectats.

Martí afirma: Nel Martí: “Ho hem dit sempre: Camps, i també Bauzá, han gestionat Educació com si d’una purga política es tractàs; els expedients a directors van ser una mesura de repressió per intimidar i atemorir els dissidents del TIL”.