Sobre els expedients als directors de Maó

Ho hem dit sempre: Camps, i també Bauzá, han gestionat Educació com si d’una purga política es tractàs

Els expedients van ser una mesura de repressió per intimidar i atemorir als dissidents del TIL

Nel Martí demana responsabilitats per tenir aturats irregularment durant 8 mesos els expedients

Arran de la informació publicada avui en els mitjans de comunicació sobre els expedients als directors de Maó, en la qual l’actual Consellera d’Educació reconeix que els expedients s’han mantingut sense resoldre fins ara de forma injustificada, el PSM Més per Menorca (Grup parlamentari MÉS) vol expressar:

directors

1. Que les afirmacions de Riera confirmen que els expedients són polítics, i que s’han mantingut oberts de forma irregular per tal de retardar les accions judicials dels afectats contra els instructors i els responsables polítics;

2. Que els responsables d’aquesta greu irregularitat, que els tribunals segurament hauran de dirimir si també ha estat delictiva, són Camps, Esterelles i Isern, el darrer dels quals segueix formant part d’Educació;

3. Que el Grup parlamentari sol.licitarà la compareixença de l’ex consellera, l’ex secretari autonòmic i l’actual DG de Planificació perquè expliquin les seves actuacions en la tramitació dels expedients, i decidir posteriorment quines actuacions de control parlamentari o judicials es porten a terme.

4. Que MÉS sol·licitarà la compareixença urgent de l’actual consellera d’Educació perquè expliqui pas a pas l’obertura i tramitació dels expedients als directors de Maó.

5. Finalment, Nel Martí, diputat de MÉS, defensa que Educació està obligada no només a tancar els expedients sinó també a deixar-los sense efecte per tal que no constin en cap històric ni en els expedients professionals dels afectats.