Sobre la renúncia al Verge del Toro i l’elaboració d’un estudi sociosanitari

El PSM Més per Menorca insta a Tadeo a ensenyar els estudis i informes que l’avalen per afirmar que l’antic hospital Verge del Toro no és idoni per a un centre sociosanitari

Els menorquinistes demanen tant al Govern com al Consell que divulguin els estudis i informes elaborats des del 2011 (any de la promesa electoral del PP de complir amb l’acord unànime tant social com institucional) que avalen l’afirmació de què l’antic hospital no és idoni per a convertir-se en centre sociosanitari, i de què hi ha opcions millors.

Verge del Toro

En aquest sentit, val la pena recordar que els anteriors consellers de Salut d’aquesta legislatura varen afirmar reiterades vegades la seva voluntat de convertir el Verge del Toro en centre sociosanitari, i que ha estat des què la gestiona Martí Sansaloni que s’ha produït aquest canvi de posicionament, tant del Govern com del PP.

Per al PSM Més per Menorca, el PP a les tres institucions ha enganyat als ciutadans de Maó i de Menorca, i ha ocultat de forma premeditada i malintencionada la reversió de la cessió del Verge del Toro. És més, els menorquinistes estan convençuts que la tramitació de la reversió iniciada el mes d’octubre està conclosa, i que la principal promotora d’aquesta actuació top secret ha estat Àgueda Reynés.

“Ara, quan s’acaba la legislatura, després de quasi quatre anys de govern, és el moment d’interessar-se per les necessitats sociosanitàries de Menorca?”, es demanen des del PSM Més per Menorca arran de les recents declaracions de Tadeo. “És evident que la demanda del president menorquí és una altre engany i una fuita cap endavant, que evidencia que no han fet la feina que sí han desenvolupat a Eivissa i Mallorca quan reclamen una infraestructura per a completar el seu mapa sociosanitari. A causa de Tadeo i la seva “política zero” al Consell, Menorca ara no té ni Verge del Toro ni un pla de necessitats sociosanitàries.”

“Tadeo ha esperat a que passessin quatre anys, sense moure un dit, per renunciar a una promesa electoral que era un engany, esperant que l’argument del seu deteriorament fos suficient; sense alternatives, ni diàleg amb els agents socials ni amb les forces polítiques”, explica Maite Salord, consellera i coordinadora del PSM Més per Menorca.

“Menorca ha estat marginada i desplaçada pel Govern en la planificació de les millores sociosanitàries, i els diputats del PP i el president del Consell de Menorca han donat el seu amén”, afirma Nel Martí