Sobre la residència a Son Espases

PSM Més per Menorca reivindica la residència a Son Espases, i afirma que “si és viable un Palau de Congressos a Palma de 135 milions d’euros també ho ha de ser una residència per a malalts i acompanyants.”

Davant la improvisada sortida del PP per justificar el seu rebuig a la residència a Son Espases per a

Hospital de Son Espases

malalts i familiars de fora de Mallorca, afirmant que el Govern i el Consell estan redactant un conveni amb diverses entitats hoteleres per donar resposta a les necessitats dels menorquins, eivissencs i formenterers, el PSM Més per Menorca manifesta que:

1. La reivindicació històrica de les entitats i associacions de malalts de Menorca és la residència a Son Espases.

2. Aquesta proposta o qualsevol alternativa ha de ser consultada i negociada amb les entitats i associacions implicades. En aquest sentit és molt lamentable que el PP surti amb respostes improvisades que ningú, ni els usuaris potencials, coneixen i han participat. “Aquesta no pot seguir sent la forma de fer política”, afirma Maite Salord, coordinadora i consellera del PSM Més per Menorca.

3. És impossible oblidar que el Consell de Menorca, amb majoria del PP, va aprovar una moció del PSM Més per Menorca en la qual es reclamava la residència, i si calia un sistema de borsa de pisos com a mesura provisional. Aquesta mateixa proposta al Parlament va ser rebutjada pel PP, també amb majoria. I Santiago Tadeo és president del Consell i diputat al Parlament. “El PP de Menorca no té ni criteri, ni autonomia, ni valentia, per defensar els interessos menorquins” considera Nel Martí, diputat del PSM Més per Menorca.

4. L’excusa de la situació econòmica no serveix, i a més és indignant. Cada vegada que un malalt menorquí va a Son Espases ha de passar per davant aquell montre de Palau de Congressos de Palma que ara mateix ja ha costat més de 80 milions d’euros i que es preveu un cost final de 135 milions. “I ara en vénen a dir que una residència per a malalts no és viable?”, es demanen els menorquinistes.

El que passa és que el PP de Menorca pensa a la mallorquina, i no ha interioritzat que en una comunitat autònoma pluriinsular on l’Hopistal de referència es troba només a una de les Illes, al servei de salut, a l’Ibsalut, li correspon interioritzar tot el desplaçament dels malalts i acompanyants. “Quan a un malalt de Menorca se li dóna un full d’ingrés a Son Espases per ser hospitalitzat, adjunt ha de dur grapat pràcticament el bitllet i l’habitació on podran residir mentre dura l’estància a Mallorca”, diuen Maite Salord i Nel Martí. “I punt. Aquesta ha de ser la reivindicació del Consell i dels diputats menorquins davant la insensibilitat del Govern Bauzá”.