Successions intestades a favor dels consells i de les polítiques socials

MÉS proposa que els consells heredin les successions intestades, per fer polítiques socials

El Parlament debatrà avui, 14 d’octubre, la modificació del Dret Civil Balear. Actualment l’herència de les persones que no han testat queda en mans de l’Estat.

Nel

El Parlament debatrà demà la proposta del PSM Més per menorca (Grup parlamentari MÉS) de modificació de la Compilació de Dret Civil Balear perquè en els casos de successió intestada de les dones i els homes residents a les Illes Balears que morin sense parents, l’herència vagi a parar al Consell Insular corresponent (en compte de l’Estat, que és l’Administració que actualment rep aquestes herències).

Des del PSM Més per Menorca expliquem que som l’única comunitat autònoma amb competències en dret civil que no ha regulat aquest aspecte. Segons la proposició de llei, explica Nel Martí, a més d’establir com a beneficiaris als consells insulars, s’especificaria que els doblers recaptats d’aquestes herències anirien a sufragar polítiques socials encaminades a millorar les condicions de vida de les persones discapacitades. D’aquesta manera, “la mesura beneficia el nostre autogovern i també té una dimensió social”, explica el diputat menorquinista, Nel Martí.

Els menorquinistes recorden que aquesta iniciativa ja es va presentar fa uns mesos al Consell de Menorca i va ser aprovada per unanimitat.