Suport a les manifestacions del 15D en favor dels drets socials

El PSM manifesta el seu suport a la jornada de manifestacions del 15D en favor dels drets socials

La concentració, que se celebra a la plaça Miranda de Maó a les 19.30h, és organitzada pels sindica

ma-social
ts de CCOO i de la UGT

El PSM vol expressar el seu suport a les mobilitzacions sindicals d’aquest desembre, exigint al govern de l’Estat que enceti un procés de diàleg per recuperar els drets dels treballadors i pel consens social. En un moment en què el diàleg entre les forces polítiques és més necessari que mai, la societat es mobilitza per exigir que les polítiques estiguin al seu servei, mirant pels drets dels treballadors i en favor de la majoria de la societat.

Durant els darrers anys, l’empobriment de les condicions econòmiques de la societat ha vingut acompanyat d’un empobriment de la qualitat democràtica del govern. Açò ha fet que s’aprovessin lleis i altres disposicions que han aixecat un gran protesta social, perquè minaven el cor de la democràcia i la necessitat d’un consens social per sortir de la crisi. Així, ha aparegut la Llei de la sostenibilitat de l’administració local (cap a la qual el PSM sempre ha manifestat el seu posicionament contrari perquè afecta la sobirania dels ajuntaments, que presten els principals serveis socials), les reformes laborals, la LOMQE, la llei de protecció de la seguretat ciutadana, les retallades… I tot açò no ha fet més que empitjorar el clima existent entre una població que ha vist com baixaven en picat les condicions de vida i econòmiques i com la precarització laboral ha arribat a ser una constant del sistema.

És per aquest motiu que, en la situació actual, el diàleg és més necessari que mai, i hem de fer saber ben fort que la societat reclama una reorientació de totes aquestes polítiques en favor d’una amplitud de mires. I el nou govern sortit d’un llarg procés electoral, que deixa el partit de govern amb en minoria respecte tots els altres partits, necessita dialogar en tots els àmbits i s’ha de fer ressò d’aquesta reivindicació ciutadana. Una reivindicació que exigeix la dignitat de totes les persones.