Una nova circular enviada per Educació als centres escolars

“El Govern en lloc d’enviar instruccions als centres per normalitzar l’activitat docent, envia cartes fantasma que generen malestar i inseguretat”

“Bauzá no ha assumit que el seu projecte estrella s’ha convertit en un projecte estrellat”

El Govern torna enviar una carta “fantasma” (s’adjunta) als centres escolars argumentant que el TIL és “valid i eficaç” i que el decret 15/2013 deroga la regulació anterior en tot allò que s’hi oposi.

Bauzá i Riera

Per al PSM Més per Menorca la nova missiva de Núria Riera només pot generar malestar i inseguretat jurídica als centres. En lloc d’enviar una instrucció, que és la figura administrativa adient, envia cartes sense signar en les quals es diu que el TIL és vigent i només està suspesa la seva aplicació per als centres que el van aprovar a partir del 24 de setembre.

Cal recordar que aquesta carta del Govern es produeix després de què aquest, a través d’una resolució, anul·lés (o millor dit, reconegués la nul·litat d’inici) la resolució anterior a través de la qual el Govern pretenia donar per aprovats els projectes lingüístics no validats pels claustres. D’aquesta manera, es reconeixia també que el nombre de centres amb el projecte linguïstic aprovat (complint la LOMCE i respectant l’autonomia dels centres i les competències dels claustres) segons el decret 15/2013 no és el que es va informar al TSJIB, de 276 centres. Segons l’Assemblea de Docents el 70% dels centres no tenien aprovar el projecte lingüístic abans del 24 de setembre.

Ara el Govern ve a qüestinar la validesa dels nous projectes aprovats a partir de la normativa anterior al decret 15/2013, decret de mínims i llei de normalització, abandonant el TIL. I ho fa per generar confusió i fer creure que el TIL és plenament vigent i la sentència només parcialment efectiva. I això no és així.

El PSM Més per Menorca demana al Govern que deixi de judicialitzar l’educació, i de crear malestar i incertesa als centres escolars. El Govern el que ha de fer és respectar i executar la sentència del TSJIB, no recoórrer, derogar el decret 15/2013, i iniciar un procés de diàleg sincer basat en el rigor pedagògic i el consens social i polític.

Per al diputat Nel Martí, Bauzá farà l’impossible per evitar que es transmeti la imatge de què el TIL, el seu projecte estrella, ha fracassat; encara que per aconseguir-ho hagi de perjudicar als docents, a les famílies i als alumens. “Han falsejat els nombres (de centres amb el projecte lingüístic, de les vagues, dels resultats proves diagnòstic,…), han oberts expedients polítics, han fet lleis mordaça contra el llaç quatribarrat i la llibertat d’expressió a les escoles, i ara volen manipular el contingut de la sentència judicial”, diu Martí. “Bauzá és un perill que actua com l”animal ferit, capaç de qualsevol cosa”.

Carta enviada per la Conselleria