Uns 1.500 veïns i veïnes de Ciutadella es beneficiaran del nou centre emissor de TDT

El PSM-Més per Menora ha impulsat, des de l’Ajuntament de Ciutadella, la instal·lació d’un nou centre emissor de TDT que ve a donar resposta a una demanda històrica dels veïns i veïnesde Cala en Bosch, Cap d’Artrutx i Son Xoriguer.

Els habitants d’aquesta àrea, uns 1.500 a l’hivern però molts més a l’estiu, venien denunciant la deficient recepció de la senyal de TDT que des de sempre havien patit a la zona. Així ho va fer constar, per exemple, l’AAVV de Cap d’Artrutx-Cala en Bosch, durant una visita, al setembre del 2017, que va fer la corporació municipal a la urbanització dins el marc del projecte Visitam del teu Barri.

L’Ajuntament es va posar des d’aquell moment mans a l’obra per endegar els tràmits necessaris i, amb la regidora Laura Anglada al capdavant, es van agilitzar les gestions que ara han fructificat en la instal·lació d’aquest nou repetidor.

D’aquesta manera, el veïnat ja pot veure tots els canals de TDT amb la mateixa freqüència, tot i que en alguns casos potser caldrà moure o redireccionar l’antena cap al nou centre emissor. És per aquest cas que es faciliten les  coordenades de la nova estació de TDT, que són les següents:  39°55’56.9″N 3°49’59.5″E (https://goo.gl/maps/z4sTDxKWyLbiZU4t7).

Aquest centre emissor ha estat instal·lat per l’IBETEC (Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balears) i la Direcció General de Modernització i Administració Digital en un terreny municipal que hi ha a Cala en Bosch, en concret on s’ubica la torre de telecomunicacions de Telefònica (al costat de la torre de l’aigua). IBETEC ha posat a disposició de tothom un telèfon de contacte amb el qual es pot contactar per resoldre qualsevol incidència o consulta (971 177 354, als matins).

Uns 1.500 veïns i veïnes de Ciutadella es beneficiaran del nou centre emissor de TDT