Valoració de les balances fiscals

PSM Més per Menorca critica l’espoli fiscal que pateixen les Balears i demana la compareixença urgent de Bauzá

Els menoquinistes demanen un canvi radical del sistema de finançament després de fer-se públiques les balances fiscals.

Balances fiscals

La coordinadora del PSM Més per Menorca, Maite Salord, ha afirmat que les balances fiscals, publicades aquest dimecres, “demostren que les Balears pateixen un espoli fiscal que fa impossible que els habitants de les illes estiguin en igualtat de condicions que la resta de ciutadans”, pel que ha exigit un “canvi radical de l’actual sistema de finançament”. Salord s’ha referit d’aquesta manera al dèficit fiscal de les Illes Balears, que s’eleva a 1.483 milions d’euros, segons els comptes presentats per part del Ministeri d’Hisenda i Administracions públiques.

Davant aquesta situació, Nel Martí, diputat menorquinista, ha anunciat que el seu grup sol·licitarà de manera urgent la compareixença al Parlament del president del Govern, José Ramón Bauzá, i la del conseller d’Hisenda i Pressupostos, José Vicente Marí, per tal de que donin explicacions sobre les balances fiscals.

El diputat Nel Martí ha apuntat que, fins i tot tenint en compte les partides assignades a Balears i que després no arriben a les Illes, i el repartiment dels diners que deixen els turistes aquí i que també es reparteix amb la resta de comunitats, “Balears continua sent una de les comunitats més perjudicades, igual que va passar el 2008 quan governava José Luís Rodriguez Zapatero”.

Finalment Maite Salord ha lamentat que “les Balears sempre siguin les grans perjudicades, sigui quin sigui el govern de Madrid”.