Valoració de les dades de l’atur de setembre de 2014

El PSM Més per Menorca rebutja novament el triomfalisme del PP davant les dades d’atur

Les dades d’afiliació a la Seguretat Social demostren el nivell de precarització i destrucció de llocs de feina

La coordinadora del PSM Més per Menorca, Maite Salord, ha criticat avui dematí novament el triomfalisme del Govern en relació a les dades de l’atur registrat corresponents al mes de setembre. Un mes en què, si bé hi ha 2.711 persones més sense feina, un descens que podríem considerar “lleu” malgrat l’allargament de la temporada, contrasta amb la baixada de les afiliacions a la Seguretat social, que perd a les nostres Illes 13.171 afiliats aquest mateix mes de setembre.

treballadors

“Això vol dir que les Illes i Menorca lideren la caiguda d’afiliacions a la Seguretat Social de tot l’Estat espanyol, se miri per on se miri. Ja poden cercar eufemismes com ‘raíces vigorosas’, ‘pilares sólidos’ o ‘empleo neto’, perquè la poca feina generada aquest estiu és precària, i les conseqüències les pagarem aquest hivern, que serà ben fred en termes socials”, ha afirmat Salord.

La consellera menorquinista ha instat els govern balear i menorqui “a dedicar més esforços a posar fil a l’agulla i a reunir-se amb els agents socials enlloc de criminalitzar-los”.