“Volem evitar les prospeccions petrolíferes davant les costes de les Illes Balears”

El PSM-Entesa Nacionalista i INICIATIVAVERDS, a través dels representants institucionals del BLOC per Mallorca i PSM-Verds al Parlament de les Illes Balears i al Senat, presentaran iniciatives parlamentàries per impedir les prospeccions petrolíferes davant les costes de les Illes Balears. Així ho han explicat en roda de premsa el portaveu parlamentari Biel Barceló, el senador nacionalista Pere Sampol i el diputat ecologista Miquel Àngel Llauger.
Els representants de la coalició nacionalista i ecosocialista han presentat una esmena a la llei d’economia social, que presentarà Pere Sampol al Senat, que té com a objectiu la derogació dels decrets del Govern espanyol que permet els treballs de prospecció petrolífera entre les costes del País Valencià i l’illa d’Eivissa. Així mateix, el grup parlamentari del BLOC-PSM-Verds al Parlament presentarà una proposició no de llei perquè la Cambra legislativa balear es pronunciï a favor de la derogació d’aquests decrets.
Biel Barceló ha alertat de l’impacte negatiu que aquests treballs tendrien per al medi ambient, així com per a l’activitat pesquera i turística. Barceló també ha remarcat que “el Govern espanyol en cap moment ha demanat cap tipus d’autorització al Govern de les Illes Balears, ni hi ha fet cap tipus de consulta sobre aquesta qüestió”. Llauger ha afirmat que les prospeccions petrolíferes són inassumibles des dels punts de vista ambiental i turístic, i ha afirmat que “l’economia del petroli ha de començar a ser una economia del passat”. Per la seva banda, Sampol ha criticat el “nou desbarat del Govern del PSOE”, i ha afirmat que “el petroli sempre es podrà comprar; el que no es pot comprar és un medi ambient net i unes platges netes: això no té preu”.

Adjuntam el text de la iniciativa legislativa del senador Sampol i de la proposició no de llei del grup del BLOC-PSM-Verds al Parlament. També adjuntam un mapa amb la zona aproximada on tendria lloc una de les prospeccions petrolíferes.

paralització prospeccions petrolíferes

D_296-esmena del senador pere Sampol

mapa zona dibuix on afectarà la prospecció