“XALAPATIS”

Posada en marxa del projecte Xalapatis a través de l’Ajuntament de Ciutadella.

L’IES Mª Àngels Cardona, IES Josep Maria Quadrado, Sant Francesc de Sales i Nostra Senyora de la Con

“XALAPATIS”
solació, s’apunten aquest any al projecte. Amb l’entrada del tercer trimestre escolar s’inicia un projecte dirigit pel servei d’Esports de l’Ajuntament i amb la col·laboració de tres alumnes en pràctiques del Grau Superior d’Animació d’Activitats Físiques i Esportives (TAAFE) de l’IES Cap de Llevant i que estan desenvolupant les seves pràctiques a l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Ciutadella, gestionada per el regidor del PSM-Més per Menorca Josep Juaneda on, entre d’altres activitats, s’han encarregat d’ajudar a organitzar i de dinamitzar el Xalapatis.

Aquest projecte, està inclòs en el programa Eduquem amb l’Esport i és el tercer any en que es porta a terme. L’objectiu principal del Xalapatis és dinamitzar els moments de pati, realitzant diversos jocs, per fomentar l’activitat física i evitar el sedentarisme.

Aquesta activitat voluntària dirigida a les 26 classes d’alumnes que en aquest moment estan cursant 1r i 2n ESO entre els quatre centres.

Els jocs que es realitzaran aquest any són: un joc tradicional de Menorca‘’ Dins Fora Surt’’, el joc preesportiu de bàsquet ‘’Pilota banc’’ i un e

“XALAPATIS”
sport alternatiu, en el qual s’utilitza un frisbee, anomenat ‘’Ultimate’’. En les competicions, no només es comptarà el resultat, també es tindrà en compte aspectes com: el companyerisme, coeducació, el bon comportament, la participació, etc.

A la primera setmana del mes de Maig es donarà inici als primers tornejos a les hores de Pati, amb durada prevista fins la primera setmana de Juny.