30 Anys de Reserva de Biosfera: reclamem poder viure a Menorca durant tot l’any

Volem un turisme compatible amb el benestar dels residents i amb la preservació de l’entorn natural

30 Anys de Reserva de Biosfera: reclamem poder viure a Menorca durant tot l’any

El pròxim dissabte, 7 d'octubre, Menorca celebrarà amb orgull el 30è aniversari de la seva designació com a Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO. Aquesta fita marca un compromís durador amb la preservació de la riquesa natural de l'illa i un pas cap a un futur més sostenible. 

Coincidint amb aquesta celebració, en el Ple d'octubre de l'Ajuntament de Ciutadella, des del PSM Més per Menorca es presentaran dues mocions, la primera sobre la defensa d'aquesta Llei de Reserva de Biosfera perquè aquesta no sigui ni modificada ni derogada pels actuals governants, i l'altra sobre la capacitat de càrrega turística,demanant que des del Govern de les Illes Balears es mantengui la vigència que suspèn temporalment l'inici de noves activitats turístiques a Menorca, i que des del Consell Insular s'iniciïn els treballs per avaluar la capacitat de càrrega d'allotjament turístic de Menorca per poder fixar un sostre de places turístiques, la limitació de l'entrada de nombres de vehicles a no residents i millorar l'accés a l'habitatge dels que vivim tot l'any a Menorca.

M. Jesús Bagur, portaveu a l'Ajuntament de Ciutadella manifesta que: "Aquestes dues mocions que hem presentat sobre la defensa de la Llei de Reserva de Biosfera i la moratòria turística, són dues mocions pensades per defensar el dret a viure a Menorca tot l'any i tenir accés a un habitatge a preus dignes. Nosaltres tenim clar que els habitatges han de ser pels treballadors, pels qui vivim aquí tot l'any. No podem permetre que més habitatges es dediquin a places turístiques i que no es lluiti eficaçment contra el lloguer il·legal. Però sembla que el PP, per una banda, anuncia un nou Decret per crear més habitatge, pujant plantes als edificis i fent pisos més petits amb preus per a la població resident, però per l'altra, el Conseller de Turisme, negacionista de la massificació turística, anuncia que a Menorca és necessari eliminar la moratòria de forma urgent, que permetrà destinar més cases al lloguer turístic." 

I afegeix que: "Volem un turisme compatible amb el benestar dels residents i amb la preservació de l'entorn natural".


Aquesta celebració dels 30 anys com a Reserva de la Biosfera és una oportunitat per reflexionar sobre el nostre compromís amb la sostenibilitat i la conservació de Menorca per a les futures generacions. El PSM Més per Menorca continuarà treballant per assegurar que el nostre entorn natural i cultural continuï sent protegit, preservat, i que en poguem gaudir, així com un impuls a la diversificació de l'economia i a la creació de llocs de feina de qualitat, i a tenir dret a un accés a habitatges a preus dignes per qui vivim aquí tot l'any.


En aquest sentit, en el Ple de setembre de l'Ajuntament de Ciutadella es va aprovar una moció presentada pel PSM Més per Menorca per garantir l'ús públic dels camins rurals i accessos als espais naturals i un prec sobre la continuïtat del transport públic a la platja de Macarella.

Notícies relacionades