S’ha d'ampliar i reformar el geriàtric municipal i demanem el compromís de l’equip de govern per a dur-ho a terme

Al PSM Més per Menorca estem convençuts que els residents volen seguir vivint al geriàtric municipal, pel que és important no aturar el projecte.

S’ha d'ampliar i reformar el geriàtric municipal i demanem el compromís de l’equip de govern per a dur-ho a terme

Per al PSM Més per Menorca és molt important que es continuï treballant en l’ampliació i reforma del geriàtric municipal perquè implica augmentar el nombre de places de dependència i millorar les ja existents, perquè es milloren les instal·lacions dels serveis que s’hi presten (cuina, bugaderia, fisioteràpia, podologia, etc.), perquè es milloren els espais de passadissos i accessos, perquè es milloren i amplien les habitacions, perquè s’habiliten nous i millors espais comuns per als usuaris, treballadors i per als familiars, perquè es crea un nou espai verd a la part posterior de l’edifici per a esdeveniments i activitats per als residents a l’aire lliure, per què serà un geriàtric amb instal·lacions renovades i ampliades per als 86 residents amb un model de geriàtric del segle XXI i en un edifici emblemàtic de la ciutat al costat de la contramurada, una ubicació immillorable.

M. Jesús Bagur, portaveu del PSM Més per Menorca, afegeix: “veim amb preocupació que el PSOE, i no sabem si el PP també, posin en dubte l’ampliació i reforma del geriàtric municipal que tant els residents com els familiars veuen necessari i no volen que es deixi córrer. Algú els hi ha demanat als residents del geriàtric si volen que s’aturi aquest projecte? Algú els ha demanat si volen deixar de viure al geriàtric municipal, que és la seva casa, i que es traslladin a un nou geriàtric que no tindrà, ni fer-s’hi prop, la bona ubicació, ben al costat de la contramurada, amb unes voltes i una plaça que donen vida als residents, en un edifici emblemàtic, amb un servei i una dedicació dels professionals admirable i amb el caire familiar que té aquest? I si no hi feim les obres d’ampliació i reforma, hem de deixar caure l’edifici del geriàtric municipal? És que si es vol dedicar a altres usos, no s’hauran de dur a terme igualment unes obres de reforma i ampliació de l’edifici actual amb el seu cost? Nosaltres ho tenim clar, hem de continuar amb aquest projecte”.

 

El PSM Més per Menorca conscient de l’envelliment progressiu de la nostra societat, encara treballarem perquè s’oferesqui a Ciutadella una atenció integral de les persones majors des de la promoció de l’autonomia, la millora dels serveis d’assistència a domicili, l’ampliació de places geriàtriques i d’estades diürnes, els pisos tutelats per a persones majors o construir una tercera residència geriàtrica a Ciutadella per ampliar els serveis i places que s'ofereixen a Santa Rita i a l'ampliat geriàtric municipal, etc.

 

Per aquest motiu al proper ple el PSM Més per Menorca presentam una moció per a l’ampliació del centre de dia del carrer Oristano a un local annex que es va recuperar a l’anterior legislatura, i que oferirà la possibilitat d’incrementar-ne el nombre de places. M. Jesús Bagur manifesta que: “al proper ple demanarem a l’alcaldessa i a la regidora d’atenció social si l’equip de govern del PP creuen amb aquest projecte d’ampliació i reforma del geriàtric i si el seu vot favorable a la moció que vam presentar el PSM Més per Menorca, demanant a l’equip del govern de l’Ajuntament de Ciutadella que agilitzi la redacció d’aquest projecte, era el seu compromís real, o no. Esperem que sí que ho fos."

Notícies relacionades