A Ciutadella “Sortim al carrer?”

Ens podem imaginar què seria de Ciutadella sense les entitats esportives que organitzen les activitats per a que els infants, joves, i d’altres de més madurs, realitzin esport? Què seria de Ciutadella sense les entitats culturals que setmana rera setmana organitzen activitats per a difondre el coneixement i promoure el debat? Què seria de Ciutadella sense les entitats socials que dia a dia desenvolupen programes per donar cobertura a necessitats bàsiques dels ciutadans? Què seria de Ciutadella sense les desenes i desenes d’entitats de tot tipus que ofereixen recursos i donen resposta a un ventall amplíssim de necessitats, de voluntats, de projectes de moltes persones? Què seria de Ciutadella sense la seva xarxa d’entitats? Ens és impossible imaginar-nos-ho, perquè és impossible imaginar-nos Ciutadella sense la capacitat d’organitzar-se de la gent, de promoure col·lectius que treballen amb objectius compartits.

Cartell de "Sortim al carrer" d'enguany

Les entitats, siguin quines siguin, amb una llarga trajectòria o de nova creació, funcionen perquè hi ha un grup de persones que hi dediquen el seu temps lliure per assolir un objectiu dins/per la comunitat; perquè comparteixen que és necessari treballar per un determinat projecte cultural, patrimonial, social, esportiu, mediambiental, educatiu, de cooperació… És amb la determinació de totes aquestes persones, de treballar en equip, de compartir il·lusions, de dedicació, que ens permeten a la resta de ciutadans desenvolupar múltiples activitats… ens milloren substancialment la qualitat de vida de la comunitat.

El volum d’activitats que s’organitzen al municipi amb el conjunt de totes les entitats és tan ampli que seria impossible que cap administració pogués assumir la seva voluminosa feina. Ara bé, les administracions fan un flac favor a les entitats si no saben gestionar els recursos municipals tenint en compte les seves activitats, si no els hi donen veu i vot en els organismes de participació ciutadana, si no les consulten per planificar les activitats en les que poden coincidir objectius… perquè és imprescindible treballar colze a colze amb les entitats del sector perquè necessitam el seu coneixement i la seva experiència, sobre realitats específiques en les que treballen.

Aquest proper dissabte, 17 de maig, tindrem una altra oportunitat per conèixer el potencial de les entitats de Ciutadella, perquè celebrarem una nova edició del Sortim al carrer, la mostra d’entitats que ens donarà a conèixer els projectes amb què treballen o que desitgen treballar, i que per un dia ocuparan la plaça més emblemàtica de la ciutat, la Plaça des Born. Serà el quart Sortim al carrer (els anteriors van ser el 2000, 2002 i 2010, quan el PSM regia les àrees d’Educació i tirava endavant el projecte de ciutat a l’ajuntament de Ciutadella), la proposta va passar avant el passat novembre arran d’una moció del PSM, que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics.

El Sortim al carrer, com dèiem, a part de ser una oportunitat per conèixer de primera mà les iniciatives que realitzen cadascuna de les entitats durant l’any, pensam que també serà un bon moment per agrair-los merescudament l’esforç que realitzen per la nostra ciutat.

Des de l’Assemblea de Ciutadella del PSM Més per Menorca volem aprofitar l’avinentesa per agrair a totes les entitats la seva feina i disposició per a que la ciutat cada vegada sigui millor en qualitat de vida. També volem agrair la feina de les distintes àrees municipals implicades en la diada, per l’esforç que significa organitzar una mostra d’aquestes dimensions. Des del PSM no entenem la gestió d’una administració municipal que no estigui compromesa amb el seu teixit social, perquè consideram que les entitats han de formar part del conjunt del projecte de ciutat, i que la seva participació és fonamental. Sortim al carrer?

 

Situació entitats a la Plaça des Born

Cartell Sortim al carrer 2014

Programa activitats Sortim al carrer 2014