PSM Més per Menorca s’adhereix a la plataforma “Balears DIU NO” contra les prospeccions

La coordinadora del PSM Més per Menorca, Maite Salord, ha signat avui l’adhesió a la plataforma ciutadana Balears DIU NO per a contribuir a “bastir un front comú el més ample possible per tal d’aconseguir aturar l’amenaça de les prospeccions petrolíferes”.

Balears Diu NO

La plataforma ciutadana Balears DIU NO, nascuda des de la societat civil amb l’objectiu d’aturar els projectes de prospeccions petrolíferes davant les costes de les Illes Balears, i que ja compta amb el suport d’entitats i institucions, ha obert la porta a les organitzacions polítiques, per tal que aquestes s’hi adhereixin. Avui PSM Més per Menorca, representada per la seva coordinadora, Maite Salord, ha signat la carta d’adhesió.

Els portaveus de Balears DIU NO, Marc Tur i Nacho Landaburu, afirmen que l’objectiu d’aquesta passa és “bastir un front comú amb entitats socials, institucions i també partits polítics, el més ample possible, per tal d’aconseguir aturar l’amenaça de les prospeccions petrolíferes davant les nostres costes”.

Maite Salord fa seu aquest objectiu: “totes les forces polítiques i tota la societat civil del país hem de remar en la mateixa direcció per tal que el Govern espanyol entengui que per a tota la societat de les Illes Balears aquesta és una qüestió d’estat, i que ha d’aturar les prospeccions”.

El document d’adhesió del PSM Més per Menorca Balears DIU NO apunta que “els valors naturals en què es basa el nostre mitjà de vida es veurien afectats molt negativament pels projectes d’exploració d’hidrocarburs”. Per això la formació política dóna suport a Balears DIU NO per “defensar el dret constitucional de la ciutadania i de tots els sectors públics i privats a viure i desenvolupar les seves activitats econòmiques en un medi ambient sa que els garanteixi la sostenibilitat, amenaçada actualment pels projectes de recerca d’hidrocarburs a les aigües de les Illes Balears”; i manifesta compartir amb la plataforma “l’objectiu d’aturar els projectes d’investigació petrolífera, per preservar la riquesa ambiental que fa de les Illes Balears un lloc únic, així com evitar destruir el motor de la nostra economia, el benestar ciutadà i els drets de les generacions futures a disposar dels nostres mateixos recursos naturals” i es compromet a “lluitar units contra aquesta barbàrie que amenaça el nostre ecosistema”.

Adjuntam el document d’adhesió del PSM Més per Menorca a Balears DIU NO.

Adhesió Balears Diu No