“Bauzá ha romput el consens a favor de la cogestió aeroportuària”

El diputat del PSM Més per Menorca ha lamentat la “incomprensible i inacceptable” actitud d’AENA que posa traves a Air Europa per a volar entre les illes

Nel Martí, diputat menorquí del PSM Més per Menorca, ha qualificat, després de conèixer l’anunci de la companyia Air Europa de renunciar als vols entre les Illes Balears a causa de les exigències d’AENA, “d’incomprensible i inacceptable” l’actitud del Ministeri de Foment.

images

Martí ha acusat a Bauzá d’haver “romput el consens a favor de la cogestió aeroportuària”, així com també “d’abandonar la reivindicació de la tarifa plana universal per als vols entre les illes”.

En aquest sentit, Martí ha criticat l’actitud del president José Ramón Bauzá, del conseller de Turisme, Jaime Martínez, i del Director General de Ports i Aeroports, Antonio Deudero, ja que “s’han instal·lat en l’autocomplaença per justificar la seva raquítica actuació per a millorar la connectivitat entre les illes”. El diputat del PSM Més per Menorca ha recordat que el Govern Bauzá va assegurar recentment que no existeix un problema de connectivitat entre illes, i que aquest se’l van inventar altres de forma interessada. Martí també ha fet referència a les paraules de Jaime Martínez, el qual va posar d’exemple de bona connectivitat un vol de Menorca-Barcelona per 52 euros.

“El president Bauzá ens vol fer creure que amb 52 euros podem viatjar on i quan ens doni la gana”, ha dit el diputat del PSM Més per Menorca. Martí ha assegurat que “Bauzá segurament viatja en primera classe, però a la resta de la ciutadania se’ns tracta com a viatgers de tercera turista quan volam entre les Balears”

Des del PSM Més per Menorca, a través del grup MÉS, han exigit al Govern Bauzá una resposta urgent per tal d’impedir el retard en la posada en marxa de les noves connexions entre illes amb Air Europa o fins i tot la renúncia de Globalia d’explotar les rutes entre les Illes Balears.

Martí ha recordat que el PSM Més per Menorca aposta per recuperar el consens romput per José Ramón Bauzá pel que fa a la cogestió aeroportuària, implantar una tarifa plana universal d’uns 30 euros per vol, i també estudiar la viabilitat d’una companyia aèria balear.