CAN SAURA obre les portes a la CULTURA

CAN SAURA obre les portes a la CULTURA
CAN SAURA obre les portes a la CULTURA
L’emblemàtic edifici de Can Saura ha obert les portes de bat a bat, i ho ha fet com espai que es posa al servei dels ciutadans i ciutadanes per a convertir-se en referent cultural de Ciutadella i de tota Menorca. Com a batllessa i com a veïna, no puc estar més satisfeta i orgullosa pel fet d’haver aconseguit que aquest immoble històric del nucli antic, que va ser comprat, rehabilitat i projectat per a ús cultural, finalment tengui la funció que Ciutadella es mereix.

 

 

Les cares d’alegria, d’il·lusió i el somriure de tota la gent que va visitar Can Saura i va participar en la Diada d’Estiu 2017 que s’ha celebrat aquest passat cap de setmana ho diuen tot. Són la prova més evident de que no ens hem equivocat, que el nostre ferme compromís de que fos un espai públic per al poble –i no seu judicial– era un projecte compartit amb la gent i una demanda social. Han estat dos anys intensos, dos anys durant els quals no hem aturat de fer feina i de reunir-nos amb el Ministeri de Justícia per poder rescindir el contracte de lloguer que havia firmat l’anterior g

CAN SAURA obre les portes a la CULTURA
overn del PP. No ha estat fàcil, però hem arribat a bon port.

 

CAN SAURA obre les portes a la CULTURA

El poble de Ciutadella ja té les claus de Can Saura. Ara ens correspon seguir treballant per omplir de contingut aquest edifici a partir d’una proposta de Pla d’Usos i Viabilitat que ja vam presentar el desembre passat. En línies general, aquest estudi contempla traslladar a l’immoble l’exposició permanent del Museu de Ciutadella i crear un punt d’informació turística per dirigir als visitants a la descoberta del patrimoni cultural, gastronòmic i paisatgístic del municipi, sense deixar de banda el vessant d’espai de dinamització cultural obert a tota la societat.

 

 

De la Diada d’Estiu 2017, des de l’Ajuntament volem agrair molt sincerament a Soca de Mots, a la Capella Davídica, al Fotoclub Casino 17 de Gener, a Àlvar Anglada i Pau Gener, i al personal municipal –especialment al Servei de Cultura–, la seva implicació i dedicació per fer possible l’èxit de la primera de les diferents cites culturals que ja estan programades per aquest estiu a Can Saura, com la Diada del Llibre de Menorca, el proper 17 d’agost, o el festival Versemblants, els dies 2 i 3 de setembre.

CAN SAURA obre les portes a la CULTURA

Som plenament conscient que Ciutadella té grans reptes pendents, com la reobertura del Teatre del Born, que malauradament porta massa anys tancat i que esteim en vies de solucionar; o la cessió dels terrenys de Santa Rita al Govern de Madrid per aixecar-hi l’edifici dels jutjats tant necessari. Però recuperar Can Saura per al poble de Ciutadella bé es mereix una festa.

 

 

CAN SAURA obre les portes a la CULTURA

 

Joana Gomila Lluch

PSM – Més per Menorca

Alcaldessa de Ciutadella