Comencen les obres de rehabilitació dels bastions de sa Font i des Governador

Aquesta setmana han començant les obres de rehabilitació als bastions de sa Font i des Governador amb l’objectiu mantenir en bon estat de conservació aquests dos elements del patrimoni històric de Ciutadella. Amb un import total de 35.778,64€, l’actuació es du a terme a través d’un conveni de col·laboració signat entre el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Tandrisa SL i consisteixen, bàsicament, en consolidar l’exterior dels dos baluards per evitar possible despreniments. Segons explica el regidor José López, el projecte de millores inclou també la neteja de les tapareres al Bastió des Governador, així com la reparació de les peces de marès de les antigues presons de l’edifici de les Cases Consistorials.

bastio

Al Bastió de sa Font també s’han de netejar de tapareres, matar les arrels amb herbicida i rejuntar totes les peces de l’edifici i de la façana original d’aquest monument catalogat com a Bé d’Interès Cultural (BIC). Durant el mes que està previst que durin les obres, el Museu Municipal es mantindrà obert amb l’horari de visites habitual d’aquesta època de l’any.

Per a López, es tracta d’una actuació puntual però molt necessària que, des de l’Ajuntament es valora molt positivament ja que permet preservar part del patrimoni històric del municipi, com és el cas dels bastions.