Continuam fent feina perquè Ciutadella tengui nous jutjats i nou equipament cultural

L’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, ja ha demanat al nou ministre de Justícia, Rafael Català, mantenir una trobada el més prest possible a Madrid per a desbloquejar dues qüestions que des del PSM Més per Menorca entenem que són molt necessàries per als ciutadans del municipi. D’una banda, decidir sense més dilacions una ubicació per a la construcció dels nous jutjats que posi remei a la precarietat i la insuficiència d’espai que pateix aquesta infraestructura des de fa anys i, per altra, rescindir el contracte de lloguer que impedeix que Ciutadella pugui disposar d’un nou equipament cultural a l’immoble històric de Can Saura Miret.

El govern municipal liderat per Joana Gomila està fent totes les passes i les gestions necessàries per a resoldre una situació heretada de l’anterior consistori que preocupa a l’Ajuntament i als ciutadans. S’han cercat i plantejat solucions per al trasllat dels jutjats. Tot just fa un mes, es va traslladar al Ministeri l’oferta d’un solar de 3.300 metres quadrats a la zona de Santa Rita que es troba en la fase final d’expropiació per part municipal i, com a segona opció, un immoble de 800 metres quadrats al Passeig de Sant Nicolau que la propietat estaria disposada a vendre. S’ha plantejat també una solució provisional per ocupar la totalitat de la segona planta de l’edifici de Correos mentre no estigui enllestida la seu de definitiva dels jutjats no fos del tot acabada.

Des de Madrid, mentrestant, no hi ha hagut cap tipus de reacció. Ni s’ha instal·lat a Can Saura Miret ni s’han fet passes per poder anul·lar de forma voluntària el contracte de lloguer de l’edifici que permetria tirar endavant el projecte cultural a l’antic immoble aristocràtic.

Esperem que, com a mínim, el nou govern de Madrid i el nou titular de Justícia atengui amb celeritat la petició de reunió plantejada per l’alcaldessa en un gest de bona voluntat d’impulsar definitivament les obres del nous jutjats de Ciutadella.