De grans projectes per Ciutadella a grans empastes? (I)

Can Saura cultural

El PP Ciutadella, davant la manca de criteri polític com a oposició, aprofita per recriminar a l’alcaldessa dient-li que no vol “grans projectes” per al present mandat. Una falsedat. Joana Gomila avançà que aquest mandat no seria de grans projectes, però no perquè no n’hi hagi d’interessantíssims per a Ciutadella, sinó que la raó és més que òbvia: ja tenim prous grans projectes “brillants” que va començar el PP i que avui encara s’han de concloure i la situació econòmica del Consistori, sobre el qual, avui tant li pesa la mala gestió econòmica de temps pretèrits i les sentències en contra de l’Ajuntament que van caient per la manera de gestionar i pels grans projectes brillants que el PP va dur a terme. Farem memòria al grup municipal del PP i li recordarem que la seves anteriors gestions van hipotecar l’Ajuntament. Un autèntic desastre heretat que va obligar l’anterior mandat a fer un Pla d’Ajust consensuat amb tots els grups municipals. A més, la Llei Montoro deixa sense maniobrabilitat les corporacions locals. Ja ho veuen, una altra “perla” del PP!

El que resta pendent de resoldre’s a Ciutadella són les “grans empastes” que va deixa el PP. I més que impulsar “grans projectes”, el que correspon a l’actual Equip de Govern és reconduir el caos heretat del PP; o sigui, el desastre de gestió deixat al Teatre des Born; la pèssima gestió administrativa de les coves de Cala Blanca, el nyap permanent amb l’Estació d’Autobusos o l’operació de Can Saura i Jutjats, que ha representat ser un estafa, amb una decisió unilateral que va posar en contra no només l’oposició sinó també el sector cultural i els comerços, o un conveni més que estrany per la millora i el manteniment de les aspes del Molí des Comte, etc. Quina manera de fer les coses! Ara, les “grans empastes” que ens ha deixat el PP ens correspon, d’aquí a final de mandat, reconduir-les perquè acabin sent realitats per al poble.

És més que evident que el discurs del PP és populista i cerca davant la societat posar-se medalles. Els seguirem fent memòria. El Govern del PP va apujar l’IBI un 40% l’any 2008 (repassin actes d’octubre i desembre de 2007). Llavors deia que era per fer front a nous projectes per a la ciutat, com la Pista Voltadora, la Pista de Motocròs (“que seran una realitat l’any 2008”, deia llavors Antònia Gener), a més d’altres infraestructures culturals. Qualcú les ha vistes?

El PP segueix enganant els ciutadans, segueix tergiversant la realitat, com ara la del Pla Especial del Nucli Històric i Artístic. Un Pla que va iniciar la dreta quan governava l’any 2014, però que no va acabar, i ara, tot i haver-se aprovat al Ple, aprofita per atacar gratuïtament el PSM Més per Menorca. És el que fa sempre. Demana resolució d’allò que ells no van saber fer, ben igual que amb el tema dels patis interiors. Va ser l’alcalde del PP, Ramón Sampol, qui l’octubre de 2014 va anunciar el tancament de més de 30 terrasses interiors de bars i restaurants per no complir amb el Pla Especial del Nucli Històric i Artístic. Va anunciar una solució en 6 mesos. Ara exigeixen remeis immediats quan de tothom és sabut que el Pla Especial necessita un encaix jurídic i un consens social que no sempre és fàcil de trobar.

I per acabar, i sobre la modificació puntual de Pla Especial del Nucli Històric i Artístic, el que era més raonable era dur el debat en paral·lel a la revisió del PGOU, escoltar tothom i cercar un consens que ens permeti disposar d’una certa pau social durant anys. Però d’això ja en xerrarem en el proper escrit. És evident que el PP sempre cerca tot el contrari: no responsabilitzar-se de les seves actuacions i actuar amb una espècie d’amnèsia col·lectiva.

Grup Municipal del PSM Més per Menorca a l’Ajuntament de Ciutadella