Demanam al Govern que reconsideri la posició, i no implanti la LOMCE el proper curs

Nel Martí: “El Govern vol implantar la LOMQE com va imposar el TIL, sense comptar amb els docents”

Consideram “insuficient” i “una burla” acollir-se al mínim (7 dies) perquè els centres puguin fer propostes de modificació als decrets de currículum d’ESO: “la urgència és l’excusa per imposar”

El PSM Més per Menorca considera insuficient i una “burla” acollir-se al mínim (7 dies) perquè els centres puguin fer les seves propostes de modificació als projectes de decret que han d’establir els currículums d’ESO. “No es pot gestionar sempre l’Educació per la via d’urgència, com fa el PP. Aquesta sempre sol ser l’excusa per defugir de la participació, del consens i del rigor. Tres valors imprescindibles per educar. La urgència com excusa per imposar.”

#Wertgonya #3+2=0

Nel Martí, diputat del PSM Més per Menorca, coincideix amb Adesma que no hi ha temps suficient per poder organitzar bé el proper curs, especialment a secundària. Tenir nous currículums vol dir prendre decisions d’oferta, d’organització i de plantilla, i per fer tot això es necessita més temps.

El PSM Més per Menorca critica que Cerdà, DG d’Ordenació, digui que només faltaria que no es compleixi amb la LOMQE el proper curs, quan ella precisament és una de les responsables d’imposar el TIL per la via del “decretàs” sense respectar les competències dels claustres. Martí recorda al Govern que Canàries, Andalusia i Catalunya, entre d’altres ja han acordat no aplicar els nous currículums fins el curs 2015-2016.

Finalment, Nel Martí alerta del buit creat amb la desaparició dels programes de diversificació i la limitació de les adaptacions curriculars, que deixaran fora a molts alumnes amb necessitats educatives específiques que difícilment podran superar el nou sistema de revàlides. “El que farà això és generar més marginació educativa i exclusió social, cosa que no podem permetre. Des del Grup MÉS apostam per la inclusió i integració”.