Lamentam que el PP continuï amb la seva dèria contra el català

Nel Martí, ha assegurat que “el Partit Popular està abusant de la ponència del Pacte per l’Educació

El PSM Més per Menorca ha denunciat avui, atesa la convocatòria de la Comissió de Cultura i Educació del Parlament de les Illes Balears per demà divendres a les 9.30 hores amb l’únic punt a l’ordre del dia de la compareixença de la senyora Inger Enkvist, dins el marc de la ponència del Pacte per l’Educació, l’abús que fa PP de l’esmentada comissió per a convidar, a instàncies d’aquells que han promogut la persecució i la censura dels docents i que neguen el caràcter de ‘pròpia’ la llengua catalana a les Illes Balears, a ponents amb posicionaments que qüestionen el paper cohesionador, integrador i vehicular del català.

El diputat Martí

Nel Martí, diputat del PSM Més per Menorca, considera que “la ponència del Pacte per l’Educació és una ponència morta, degut a la manca de voluntat, de diàleg i d’acord del PP”. Martí ha assegurat que “a un mes de què el Parlament es dissolgui, convocar la comissió per donar veu a algú que es conegut, entre d’altres qüestions, pel seu posicionament contrari a què el català sigui la llengua vehicular a les escoles, és una provocació més cap a les escoles i els docents, i en especial contra els grups que estan treballant pel Pacte”.

En aquest sentit, el diputat menorquí ha dit que “és un acte polític d’abús per part del PP que utilitza el Parlament i els seus recursos, per contentar i tranquil·litzar als seus sectors més catalanofòbics. “El PP no ha après la lliçó, i segueix amb la seva obsessió de llançar llenya al foc del conflicte educatiu, creat i sostingut per ells mateixos”.

Des del PSM Més per Menorca asseguren que qui ara mateix té alguna cosa important a aportar en relació al Pacte educatiu són totes les entitats i persones que fa més de dos anys que treballen per tirar endavant el Pacte per l’Educació. Martí ha finalitzat dient que el Grup MÉS no assistirà a la ponència i ha reiterat el seu compromís i la seva voluntat d’impulsar un vertader Pacte per l’Educació.