Demanam que es millori la informació sobre horaris i tarifes que es dóna a la web de Turisme Menorca

Les rutes culturals, sobretot la Talaiòtica, tenen poc sentit si no es facilita el seu recorregut als visitants

Fa dies que la Consellera Maite Salord va denunciar públicament que a la pàgina web del Consell Insular de Menorca hi havia molta informació desordenada i que confonia els visitants que cercaven informació referent a les visites que es poden fer als monuments i altres llocs d’interès de l’illa.

Arran d’aquesta denúncia, des del PSM Més per Menorca, hem pogut constatar que l’enllaç web de la pàgina “Menorca Monumental” (www.menorcamonumental.net)  s’ha unificat amb la pàgina “Menorca Talaiòtica” (www.menorcatalayotica.info), que no es carrega, i de la qual ara s’informa, com a mínim, que prest estarà operativa  i que a l’altra pàgina de “Menorca Monumental” (www.menorcamonumental.org) només hi ha informació de Maó, Alaior i Ciutadella.

Tanmateix, que si s’accedeix a la “Web Oficial de Turisme de Menorca” (www.menorca.es) i s’obre l’apartat “Explorar”, on es despleguen les diferents rutes (Britànica, Talaiòtica, Museística, etc), resulta que hi ha només una descripció dels monuments que es poden visitar però no hi ha els horaris de les visites que es proposen. De fet, només si es va a un apartat que es diu “Informació” i, dins aquest, a “Descàrregues”, es pot trobar una part de la informació, repartida en dos apartats: Horaris Menorca Cultural i Menorca Setmanal.

Des del PSM Més per Menorca entenem que resulta evident que la informació dels horaris de les visites proposades a les diferents “Rutes” no és de gens fàcil accés i, a més, en el cas dels Horaris Menorca Cultural només hi ha informació de Torre d’En Galmés, Torre de Fornells, Naveta des Tudons, Fort Marlborougth i Trepucó (els centres gestionats per la Fundació Destí), una informació que no consta de quin any és; i que a Menorca Setmanal només es dóna la informació d’una setmana, amb la qual cosa un visitant no pot fer previsions a llarg termini.

Vista de la web de Menorca Talaiòtica

Per aquests motius, la Consellera Maite Salord portarà en el proper Ple del Consell Insular de Menorca una proposta d’acord en la que instarà a la Consellera de Turisme, la senyora Salomé Cabrera, a modificar la pàgina web de Turisme de Menorca per tal que la informació sobre els horaris de visita als monuments, museus, etc. sigui de més fàcil accés, inclogui els horaris i les tarifes de visites de tot l’any (no setmana a setmana com es fa ara) i que també hi apareguin els horaris i les tarifes d’aquelles instal•lacions que també formen part del nostre patrimoni però que no són gestionats de forma directa a través de la Fundació Destí.

Resulta preocupant veure, per exemple, que la gestió del patrimoni talaiòtic que opta a ser Patrimoni de la Humanitat, no s’ofereix de forma clara als nostres visitants, perquè la millor manera de fer-ho és facilitar, entre altres, els horaris i les tarifes de la manera més clara i entenedora possible.

Com afirma la portaveu del PSM Més per Menorca, Maite Salord, “just arribar al govern, el PP va desmuntar la Xarxa Menorca Monumental i la va substituir per diverses rutes temàtiques. Ja vam dir, llavors, que hauria estat més correcte, des del nostre punt de vista, mantenir la xarxa general i crear rutes especifiques. La Xarxa Menorca Monumental pretenia ser una eina per a la feina conjunta de tots els centres diguem-ne patrimonials de Menorca, però no tan sols de cara a la seva “venda” turística, sinó també de conservació, difusió, etc. Perquè promocionar determinades rutes (talaiòtica, anglesa, etnològica, etc.) no tenia perquè estar associat a la desaparició de la Xarxa Menorca Monumental. Vam dir que consideràvem negatiu que desaparegués el concepte de “Xarxa” i que es tiràs pel terra la feina anterior i, per desgràcia, el temps ens ha donat la raó. En gestió patrimonial, hem passes endarrere.”