El Consell ha d’exigir la regulació del lloguer d’habitatges turístics per evitar d’ofegar més l’economia menorquina

El PSM Més per Menorca ha defensat avui la necessitat que es reguli el lloguer turístic particular per millorar l’oferta turística, avançant en termes de qualitat, i per afavorir una millor redistribució de la riquesa generada per l’activitat turística (propietaris, oferta complementària, etc.).

Nel Martí ha criticat el “silenci còmplice del PP i Delgado, a qui fa més de tres mesos varem demanar sobre el tema, i no sols no ha vengut a comparèixer al Parlament, sinó que ni tan sols ha respost per escrit, com té obligació de fer segons el Reglament”. Per la seva banda, Maite Salord posa de manifest la poca sensibilitat i comprensió del Govern en relació a una realitat que a Menorca ha funcionat, ha generat ingressos i ha estat positiva per a l’activitat complementària. El Consell ha d’exigir la regulació del lloguer d’habitatges turístics per evitar d’ofegar més l’economia menorquina.

Per al PSM Més per Menorca, el PP torna a fer política, aquí i a Madrid, a demanda d’una part del sector hoteler, els mateixos que són amnistiats amb el Decret de Zones madures fins a tres anys perquè regulin places il·legals, i els mateixos que volien prohibir el lloguer d’habitatges particulars. En opinió del nostre grup, és un greuge comparatiu evident que un hoteler pugui disposar fins un 30% d’apartaments privats (com és el cas del Wave House a Magaluf), però en canvi un particular no pugui llogar el seu pis o apartament per a ús turístic, perquè topa tant amb la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) com amb la mateixa Llei autonòmica de Turisme.

Cal recordar que el lloguer d’habitatges turístics és una pràctica prou estesa arreu de Menorca i les Illes Balears i que a més a més, en aquests moments aporta a moltes famílies un ingrés que compensa les elevades taxes d’atur i precarietat que hi ha a la CAIB, malgrat el triomfalisme del govern. Per això Nel Martí presentarà en les properes setmanes una proposició no de llei perquè el Parlament s’hi pronunciï per en favor del lloguer turístic particular i insti el Govern a la seva regulació, en la mateixa línia que ho ha demanat els sectors empresarials menorquins.