El Govern de les Illes Balears també incompleix la llei de símbols

PSM Més per Menorca denuncia la incoherència del PP que impulsa una llei -sobre l’ús dels símbols institucionals de les Illes Balears- i ell és el primer que la imcompleix. La incompleix amb el nou logo de “lo nostro” (tal i com ja hem denunciat anteriorment), i l’incompleix quan en les institucions i serveis que gestiona tampoc no han fet efectiu l’article 3 de l’esmentada llei.

Si passegem pels carrers de les nostres ciutat podem veure que ni les oficines del SOIB, ni els serveis de l’Ib-Salut, ni tan sols la delegació territorial a Menorca de la Conselleria d’Educació compleixen l’article 3 quan estableix que aquests immobles afectats per serveis públics han de tenir penjades les banderes espanyola i balear (d’aquest últim podeu veure la foto feta el 17 de febrer).

Des del PSM Més per Menorca, la consellera Maite Salord demana: Quina legitimitat pot tenir un partit i un govern que han impulsat una llei que ni ells compleixen? “Incoherència, incompliment i desconeixement de la pròpia llei”. I no és estrany, “l’únic objectiu de la llei era i és prohibir l’expressió lliure de la comunitat educativa contra la política lingüística i educativa del Govern”. 

Nel Martí, diputat del PSM Més per Menorca,  considera que “aquesta llei de símbols s’ha elaborat per silenciar a la comunitat educativa i no per tal de gestionar els símbols i per això provoca aquestes situacions i aquests problemes. Un cop més el Govern de les Illes Balears i el PP han generat un problema on no n’hi havia cap, amb una altra llei mal feta que només fa que complicar les coses a les institucions en lloc de facilitar-los la feina”.

Nel Martí, també afirma “No demanam el compliment de la llei, sinó la seva retirada”, perquè genera inseguretat, no respon a cap necessitat col·lectiva, i és utilitzada com a llei mordassa. A part d’això Martí també afirma que “No volem que cap escola ni servei de salut es gasti ni un euro en banderes; les nostres banderes són l’educació i la salut”.

Només comptant amb els serveis educatius, sanitaris i de traball hi ha 319 edificis afectats per la llei de símbols, que per dues banderes (com a mínim, espanyola i balear) i per 20 euros per banderes, suposa una despesa de 12.760 euros. Si parlam del totals d’immobles segurament el cost pujaria a quasi 20.000 euros.

Des del PSM Més per Menorca consideram que aquesta despesa és innecessaria i que s’hauria de destinar a cobrir altres necessitats i mancances que actualment hi ha al sistema educatiu i al sistema sanitari, mancances que molts altres cops ja hem denunciat.

El Govern de les Illes Balears també incompleix la llei de símbols