El Grup MÉS demanarà a la Comissió Europea per les prospeccions il·legals de 2013

No a les prospeccions petrolieres

També traslladaran al Parlament europeu la necessitat que hi hagi un major control sobre les incompatibilitats  polítiques i les portes giratòries.

El grup Més traslladarà les seves demandes  a través de l’eurodiputat verd Ernest Urtasun, que visita Palma per reunir-se amb membres de MÉS i amb entitats ciutadanes de Mallorca per tal de traslladar les seves reivindicacions a les institucions de la UE.  Ernest Urtasun (ICV) i membre del Grup Verds-Aliança Lliure Europea (Verds-ALE) del Parlament europeu, ha explicat que trasnmatrà la demanda del gurp Més i demanarà per escrit a la Comissió Europea sobre les prospeccions il·legals davant les costes de les Illes Balears detectades l’any 2013, i que varen ser amagades pel Govern Bauzá.

Urtasun ha explicat que ahir es va celebrar a Brussel·les una trobada d’entitats d’arreu l’Estat que lluiten contra prospeccions petrolíferes (entre elles Balears Diu NO). L’eurodiputat verd explica: “Hem constituït un grup d’eurodiputats de tots els països europeus per lluitar contra les prospeccions. Volem que la Unió Europea s’impliqui amb més força per evitar les prospeccions petrolieres davant les costes de Balears”. També ha informat que aquest grup d’eurodiputats ha demanat per carta una reunió amb la Direcció General d’Energia, per tal de tractar aquest tema directament.

D’altra banda, ha evidenciat, com ens té acostumats el PP, que “el Govern Bauzá juga a dues bandes: aquí en teoria està en contra de les prospeccions, però a Brussel·les el PP va votar en contra de tramitar una iniciativa contra les prospeccions petrolieres de Canàries”.

En relació a les prospeccions, el Grup MÉS proposarà a través d’Urtasun que es modifiqui el Pla de feina de la Unió Europea perquè les prospeccions petrolieres surtin de les prioritats de l’agenda europea, que s’exigeixi la inclusió d’assegurances per riscos sobre el patrimoni natural com a requisit perquè els estats autoritzin eventuals prospeccions, o que es prohibeixin els sondejos a espais inclosos a la Xarxa Natura 2000, entre altres iniciatives.

A més, i com recorda el diputat menorquí del grup Més, Nel Martí, “traslladaran al Parlament europeu que hi hagi un major control sobre les incompatibilitats polítiques i les portes giratòries”. “A l’Estat espanyol, els vincles d’interessos entre els grans partits i l’oligopoli energètic són brutals. S’han d’acabar les portes giratòries, i nomenaments com el de Miguel Arias Cañete com a comissari són una mala notícia”.