El grup MÉS reclama un referèndum sobre les prospeccions petrolieres davant les costes de Balears

El diputat Nel Martí: “És imprescindible que la ciutadania pugui expressar la seva opinió sobre una qüestió tan transcendental com és posar en joc el futur ecològic i econòmic de les illes”

El grup parlamentari MÉS defensarà la setmana vinent a la Comissió d’Assumptes Institucionals la proposta que demana poder dur a terme les gestions pertinents per celebrar un referèndum en el qual es pregunti als ciutadans de les Illes Balears si volen que es facin prospeccions petrolieres en aigües de la mar Mediterrània pròximes a les Illes.

Balears diu NO

En paraules del diputat Nel Martí “la ciutadania necessita recuperar la seva veu, els governs han d’escoltar a la gent, i ara per ara aquesta és la única manera davant un PP que mira cap a una altra banda”. Això després que aquesta mateixa setmana els diputats del PP per les Illes al Congrés rebutjassin una iniciativa parlamentària contra les prospeccions petrolieres i que el govern espanyol aprovàs l’informe d’impacte ambiental favorable a les prospeccions a les Illes Canàries.

“Estam davant l’amenaça real i imminent d’una actuació del PP que pot dur a la ruïna econòmica i mediambiental aquestes illes. Estem comprovant que, tot i l’oposició unànime manifestada per la ciutadania i la aparent oposició també del govern de Bauzá, no tenim cap garantia de que el president compleixi amb la seva paraula. I molt manco després de comprovar que els diputats per les Balears estan a favor de les prospeccions a Canàries”, afirma el diputat Martí.

MÉS per Mallorca, en aquest sentit, ja ha instat al president Bauzá a exigir l’acta dels diputats del seu partit a Madrid. Però, els ciutadans d’aquestes illes necessiten fer un pas endavant i mostrar al govern espanyol que “no volen que destrueixin les nostres costes. Hem de fer sentir la nostra veu i el millor mecanisme és celebrar una consulta”.

En aquest sentit, el grup MÉS demana també en aquesta proposta que es modifiqui la legislació vigent sobre hidrocarburs per tal que qualsevol actuació en aquest àmbit requereixi l’acord favorable dels parlaments de les comunitats autònomes afectades.

A continuació us adjuntam la proposició no de llei en contra de les intencions del PP de permetre les prospeccions a les costes de Balears.

PNL Consulta Prospeccions