El PSM Més per Menorca insta Bauzá a exigir l’acta dels diputats del PP al Congrés i a articular un front comú contra les prospeccions petrolíferes

Després que els diputats del PP per les Illes Balears al Congrés rebutjassin una iniciativa parlamentària contra les prospeccions petrolíferes i que el Govern espanyol aprovàs l’informe d’impacte ambiental favorable a les prospeccions a les Illes Canàries, el PSM Més per Menorca ha instat el president Bauzá a exigir l’acta dels diputats del seu partit a Madrid i a articular un front comú social i polític contra els sondejos a les Illes Balears.

Els cinc diputats del PP a Madrid

El diputat Nel Martí explica: “des del PSM Més per Menorca i el Grup MÉS manifestam la nostra solidaritat absoluta amb les Illes Canàries, que des d’ahir, com a conseqüència d’una decisió més política que tècnica del Govern d’Espanya del Sr. Rajoy i del Sr. Soria, té autoritzades les prospeccions petrolíferes. Canàries té el mateix problema que nosaltres, amb només una diferència: que el PP era l’únic que s’havia desmarcat de l’oposició popular a les prospeccions. No volem que això ens passi a nosaltres”.

Per la seva banda, la coordinadora i consellera del PSM Més per Menorca, Maite Salord, afegeix: “després del que va passar ahir al Congrés dels Diputats i a Canàries, no ens refiam del Partit Popular. El que hauria de fer el president Bauzá, per coherència amb les resolucions que tenim aprovades tant en el Consell de Menorca com en el Parlament de les Illes Balears, que han estat votades pel PP, és exigir les actes als diputats de Balears que estan en el grup popular en el Congrés. Perquè han traït el poble de les Illes Balears i les decisions democràtiques preses en aquest Parlament per unanimitat”.

Els menorquinistes consideren que el president ha d’articular un front comú per defensar les Illes Balears davant Madrid: “el Sr. Bauzá no se’n pot anar a Madrid tot sol. Hi hem d’anar totes les forces polítiques i representants de tota la societat civil perquè quedi ben clar davant Madrid, davant del Govern d’Espanya, que és tota la societat de les Illes Balears que està en contra de les prospeccions”, explica Nel Martí.

Des de la formació menorquinsta avancen que si finalment el Govern espanyol informa favorablement l’impacte ambiental de les prospeccions a les nostres costes, el PSM Més per Menorca demanarà a través del Grup parlamentari MÉS la dimissió del president Bauzá.

Finalment, Maite Salord recorda que les prospeccions petrolíferes davant les costes de Balears suposarien una agressió al nostre medi ambient i tindrien un impacte demolidor en la nostra imatge i en el turisme, la qual cosa perjudicaria greument la nostra economia.