El grup municipal del PSM–Verds de l’Ajuntament d’Alaior considera el rídicul que fa l’alcaldessa a l’hora de reclamar el futur Parc Bit

En diferents plenari de l’Ajuntament d’Alaior, la portaveu del grup municipal PSM-Verds, Fanni Riudavets, va fer una sèrie de preguntes sobre el futur Parc Bit la resposta de les quals, per part de l’alcaldessa Coia Sugranyes, van ser imprecises i, per tant, preocupants. Una preocupació que no ha fet més que créixer en veure la presentació d’una moció al ple extraordinari del mes de juliol per demanar al Govern Balear reclamant que prioritzi el Centre Bit d’Alaior com a inversió preferent i urgent : que una alcaldessa i diputada, del mateix partit que governa totes les administracions, faci aquesta crida només evidencia la seva incapacitat per resoldre el tema. La moció posa en evidència que el Govern no informa a l’Ajuntament de si s’ha aconseguit o no l’aplaçament del termini d’execució de l’obra i que el Govern no hi té interès. A la moció es demana una Govern-Consell-Ajuntament….. una moció per demanar una reunió? El PSM-Verds ho considera Increïble, i ridícul!

I finalment, el punt no fa més que reiterar allò que l’Ajuntament ja havia aprovat, i el Consell també, que el Centre Bit fos un projecte preferent per al Govern. I, dos anys després de la primera moció, ho ha de tornar a demanar

Recordem que el Parlament Balear va aprovar per unanimitat el 25 d’octubre instar al Govern a resoldre, en el més breu termini possible, el concurs d’adjudicació de les obres del Parc Bit d’Alaior. Després de tot aquest temps, aquest projecte, per al qual el Govern Balear va rebre cinc milions d’euros de Madrid, no ha començat.

Hem de recordar que fa prop de dos anys que el PP va recolzar la licitació immediata de les obres del Parc Bit en el Parlament. Mentre membres del seu propi partit no van fixar cap data per executar les obres, la diputada autonòmica i la batllessa d’Alaior, va assenyalar que les obres començarien en aquesta legislatura. D’aquí et pot despendre la poca coordinació i enteniment entre ells mateixos

També, els Joves Empresaris de Menorca, considera que en un moment de crisi com l’actual “hi ha que fer coses no només valen les paraules” En aquest sentit,han manifestat l’interès de l’associació, en participar en nous projectes i va qualificar el Centre Bit d’Alaior com una “necessitat”. La futura instal·lació serà molt important per potenciar les empreses de noves tecnologies, argumentava un dels responsables.

L’única resposta que hem rebut de l’alcaldessa va ser carregar contra l’herència rebuda del govern Antich que impossibilita executar la partida pressupostària tal com es manifesta de nou a la moció que duen a ple en referència als fons diu : “ van ser destinats desgraciadament pel Govern anterior a altres fins..” Segons afirma Fanni Riudavets, però: “és veu que la Batllesa té una memòria selectiva sobre l’herència. De fet, l’herència de doblers malgastats i, fins i tot, robats, la va deixar el PP del senyor Jaume Matas. A més, s’ha demostrat que hi ha doblers per al que interessa ( Palau de Congressos de Palma, lliure elecció de llengua a les escoles, ….), i sembla que el Parc Bit no interessa al PP”.

Paral·lelament a tot aquest procés, hi havia una proposta de Martín Varsavsky, anomenada la versió Low Cost del Parc Bit, i que segons les darreres informacions havia arrancar abans de final d’any, però que no en sabem res de res “Des del PSM – Verds d’Alaior pensam que, després de les múltiples declaracions de la Batllessa, no estaria de més que expliques com està? Quines tràmits s’han fet? O si el projecte serà fum de formatjada?