El nostre amic Eurocandidat

Article d'opinió - Joan Lluís Torres Faner

El nostre amic Eurocandidat

La trinxera de partit en que molts polítics estan immersos, els ha fet comprometre's no tan sols amb les seves idees sinó també amb els respecte cap a les dels altres, tot i mantenir un pensament crític i interpretar el món amb tota la seva diversitat i riquesa que trobam en la societat en que vivim.

He conegut, conec i visc esperançat de conèixer en el futur polítics que es deixen la pell pels seus ideals i el que és més important, que es deixen la pell perquè els ideals dels altres es puguin defensar de manera que el debat ideològic desemboqui en el mar dels acords i per tant en la política dels fets.

Fa dies es va fer públic el compromís del nostre amic, home del temps d'una respectada televisió en català, amb la candidatura de les properes eleccions europees que uneix progressistes d'esquerres catalans, bascos, gallecs, canaris, eivissencs, mallorquins i menorquins amb l'objectiu de treballar en favor de l'ecologia, el feminisme, el dret a l'habitatge i tantes altres causes justes que val la pena defensar a Menorca a Europa i al món sencer.

Ben segur, amic nostre, que alguns qualificaran la teva elecció d'oportunista, de voler lluir tan sols una cara coneguda o famosa. I d'altres fins hi tot parlaran del suposat profit personal que en puguis obtenir.

Més enllà de les crítiques fàcils o interessades vull recordar la teva formació com a científic sempre posada al servei de la comunicació a la societat del respecte pel medi ambient, la teva feina de formador a la universitat de varies generacions de nous divulgadors de la ciència i de la natura, de la teva participació en organismes internacionals per a coordinar estratègies per salvar vides en front de les catàstrofes naturals, de les teves aportacions desinteressades a reu de Menorca en favor dels valors que ens defineixen com a illencs i que tu tant valores, i en favor de la nostra cada dia lluitada Reserva de la Biosfera que tu estimes, o de la nostra reconeguda cultura talaiòtica que admires.

Sé que podrem seguir teixint complicitats personals, culturals, científiques i ara també polítiques, en la Europa dels pobles que volem, la Europa de la natura, la Europa dels drets individuals i col·lectius, la Europa de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, la Europa que ha de ser terra d'acollida, la Europa de la Pau.

Benvingut amic eurocandidat, a la primera fila de la política dels fets que necessitem les persones.


 

Joan Lluís Torres Faner.

Torre de guaita

Notícies relacionades