El PSM Més per Menorca demana redactar el projecte d’ampliació del Centre de Dia Municipal

La provisionalitat del Centre de Promoció a l’Autonomia després del seu trasllat preocupa al PSM Més per Menorca perquè aquesta no sigui una primera passa per fer-lo desaparèixer

El PSM Més per Menorca demana redactar el projecte d’ampliació del Centre de Dia Municipal

En el mandat anterior, es va recuperar un local municipal annex a l'actual centre de dia municipal. Un espai d'uns 140 m² que permetrà ampliar el centre d'estades diürnes i el consegüent augment del nombre de places del centre de dia.

En el pressupost de 2024, i a petició del PSM Més per Menorca, es va incloure una partida de 10.000 € per a la redacció de l'esmentat projecte. D'aquesta manera es podrien mantenir els dos serveis, el centre d'estades diürnes i el de promoció a l'autonomia

El passat mes d'octubre es va aprovar una moció per redactar el corresponent projecte i en el ple d'abril des del PSM Més per Menorca es van fer un seguit de preguntes a la regidora de Serveis Socials al respecte, per ara, l'equip de govern del PP no ha fet cap passa per iniciar la redacció del projecte i el que sí que ha fet és traslladar el centre de promoció a l'autonomia. Realment és aquest un servei que prioritzi el PP o faran com el 2013 quan, tenint tot el finançament i el projecte a punt d'engegar el van fer enrere?

Des del PSM Més per Menorca no compartim el canvi d'ubicació del centre de promoció a l'autonomia. No es pot malmetre un servei per posar-ne un altre quan es poden mantenir els dos amb l'ampliació. Aquest centre s'ha traslladat a un lloc provisional i no adequat, a la zona d'entrada de l'antiga Clínica Menorca, sobre el qual alguns usuaris ja plantegen els problemes de climatització existents. D'altra banda, l'equip de govern del PP no sap on el col·locarà quan es facin les obres d'ampliació del geriàtric.

El 2018 quan es va obrir aquest centre de promoció a l'autonomia tenia un espai adequat i que es va crear expressament per a aquesta finalitat, convertint-se en un servei molt satisfactori per part dels usuaris i les seves famílies.

Des del PSM Més per Menorca s'aposta per mantenir el centre de promoció a l'autonomia al carrer Oristano, com fins ara, i ampliar el centre de dia amb el local contigu. Mantenint així dos serveis imprescindibles amb bones instal·lacions, que atenguin les necessitats de les persones grans i dependents del nostre municipi, així com de les persones majors de cinquanta-cinc anys amb deteriorament cognitiu a causa d'un diagnòstic de qualsevol malaltia neurodegenerativa.

Notícies relacionades