El PP, contra una moratòria a les prospeccions

Els conservadors voten contra la proposta del PSM Més per Menorca d’instar el Govern espanyol a adoptar una moratòria en els permisos i concessions de prospeccions petrolieres i gasístiques a la Mediterrània.

El diputat del PSM Més per Menorca, Nel Martí, ha lamentat que el PP hagi votat en contra avui, a la Comissió d’Economia del Parlament, d’instar el Govern espanyol a adoptar una moratòria en els permisos i concessions de prospeccions petrolieres i gasístiques a la Mediterrània. Aquest era el sentit d’una esmena del grup parlamentari MÉS a la proposta del PP de declarar les Illes Balears “lliures de fracking” (tècnica lligada a les prospeccions mitjançant fractura hidràulica). Martí considera que la iniciativa dels conservadors “és un brindis al sol en tant que no s’insti el Govern de l’Estat a fer una moratòria, perquè el de les Illes no hi té competències”.

El diputat menorquinista ha argumentat que ahir mateix la Comissió Balear de Medi Ambient va emetre informes sobre diferents projectes de prospeccions, però que aquests no són vinculants. El diputat ha recordat que els competents són el Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient (que sí emet informes vinculants) i el d’Indústria (que dóna els permisos i concessions), i per això una proposta com la que s’ha aprovat avui amb els vots del PP que no contempli la intervenció del Govern de l’Estat és enganar la ciutadania per quedar bé de cara a la galeria. “Sobretot quan el PP no té a nivell d’Estat una posició unànime sobre aquest tema, i de fet el ministre Cañete apart de tenir interessos petroliers privats, és un dels defensors d ‘aquesta pràctica”.