El PSM-Més per Menorca considera que el Govern fa un ús inadequat de l’ITS, desvirtuant-ne el seu esperit

El  PSM-Més per Menorca ha mostrat el seu desacord amb la distribució de l’ITS per a l’any 2019, ja que entén que el Govern en fa un ús inadequat i que desvirtua completament l’esperit i l’essència d’aquest impost.

Una filosofia que, segons PMS-Més per Menorca, es basa en invertir l’ITS en actuacions relacionades amb el turisme i que serveixin per canviar el model econòmic del sector i que ara, amb la distribució aprovada pel Govern, queda traït per complet.

Aquests projectes queden establerts en el redactat de la llei, que precisa que l’ITS s’ha de destinar a projectes mediambientals, que afavoreixin la desestacionalització o la innovació, la formació de qualitat, el patrimoni  o l’habitatge social.

Aquest és el cas, per exemple, de la inversió a realitzar a la Sala Augusta per tal de construir-hi el Conservatori de Maó, o a l’antiga estació marítima per convertir-la en centre integrat de FP d’Hoteleria i turisme, dos projectes que ja comptaven amb una partida als pressupostos del 2020 i que ara es volen finançar amb els fons de l’ITS.  A més al Centre integrat de Formació Professional de Ciutadella, s’hi volen destinar només 266.000€ l’any, un fet que significa que el Govern no té voluntat de complir els terminis ja pactats per a l’execució de les obres, un fet que s’agreuja quan agafen els fons de l’ITS.

És per això que, al parer del PSM-Més per Menorca, seria preferible destinar aquest impost a projectes de caràcter mediambiental o innovadors i no a finançar projectes que els seu finançament ha de ser per altres vies.

Des de la nostra formació, també es lamenta el fet que l’ITS no repercuteixi ni el més mínim en els ajuntaments, més encara tenint en compte que els diferents governs municipals han esmerçat els seus esforços en l’elaboració de nombrosos projectes, i sense oblidar que en el primer repartiment de l’ITS ja es va produir aquest fet i es va avançar que era una circumstància que no es tornaria a repetir.

El PSM-Més per Menorca considera que el Govern fa un ús inadequat de l’ITS, desvirtuant-ne el seu esperit